Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в

...
Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в
Коментари Харесай

First Citizens Bank придобива всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank

Федералната корпорация за депозитно обезпечаване (FDIC) разгласи, че основаната в Северна Каролина First Citizens Bank ще придобие всички депозити и заеми на Silicon Valley Bank.

Този ход идва откакто слуховете за сериозна ликвидна рецесия в банката провокираха всеобщо евакуиране на средства от банката, което докара до нейния банкрут на 10 март.

FDIC беше назначена за синдик на банкрутиралата банка и се опита да продаде на търг нейните активи, в това число звеното за обичайни депозити и частната банка, която обслужва физически лица с висока чиста стойност. Съобщава се, че няколко компании са подали предложения за банкрутиралата американска банка.

Според отчет на Bloomberg First Citizens Bank, 30-ата по величина комерсиална банка в Съединени американски щати към 10 март, е възнамерявала да подаде оферта за Silicon Valley Bank още на 18 март.

Съобщава се, че три дни по-късно тя е подала оферта за Silicon Valley Bank. За Valley National Bancorp също се знае, че е подала оферта за банкрутиралата банка.

Междувременно в отчет на Reuters от 24 март се показва, че трета районна банка в Съединени американски щати, Citizens Financial Group, се е подготвяла да подаде оферта за частното банкиране на Silicon Valley Bank.

Подробности за договорката

По силата на съглашение за покупко-продажба от 26 март 17 някогашни клона на Silicon Valley Bank ще бъдат открити като First Citizens Bank and Trust Company в понеделник, 27 март.

Според FDIC договорката включва закупуване на към $72 милиарда от активите на Silicon Valley Bridge Bank, National Association с отстъпка от $16.5 милиарда. Всички инвеститори на Silicon Valley Bank автоматизирано ще станат инвеститори на First Citizens Bank.

Ценни бумаги и други активи на стойност към $90 милиарда ще останат в синдика за предписание от FDIC. Освен това FDIC получи права за увеличение на цената на елементарните акции на First Citizens BancShares, Inc. с евентуална стойност до $500 милиона.

Финанси на First Citizens Bank

Към 10 март First Citizens Bank има $167 милиарда общи активи и $119 милиарда депозити. Банката е една от най-големите в Съединени американски щати и през последните няколко години бележи постоянен напредък.

Придобиването на депозитите и заемите на Silicon Valley Bank ще усили в допълнение активите на First Citizens Bank и ще ускори позициите ѝ в банковия бранш.




Въздействие на договорката

Придобиването на депозитите и заемите на Silicon Valley Bank от First Citizens Bank евентуално ще окаже доста влияние върху банковия бранш. Сделката акцентира засилващата се наклонност на консолидация в бранша, защото банките се стремят да разширят активността си и да укрепят позициите си на пазара.

Очаква се договорката да докара и до загуба на работни места в Silicon Valley Bank, защото First Citizens Bank консолидира активността си.

Като цяло придобиването на депозитите и заемите на Silicon Valley Bank от First Citizens Bank е забележителен прогрес в банковия бранш и евентуално ще има далечни последствия за бранша като цяло.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР