Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) даде разрешение на

...
Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) даде разрешение на
Коментари Харесай

SpaceX получи разрешение да изстреля 7500 сателита за интернет услугата Starlink

Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) даде позволение на американската аерокосмическа компания SpaceX на милиардера Илон Мъск да изстреля до 7500 спътника от последващо потомство Starlink v2.0 за интернет услугата Starlink.

В същото време FCC не утвърди напълно заявката на SpaceX, с което се желае позволение за разполагане на близо 30 000 спътника Starlink в ниска околоземна орбита. Комисията ще реши дали да позволи подобен брой спътници, откакто галактическите апарати, за които към този момент е обещано позволение, са в орбита, т.е. след изстрелването на 7500 спътника Starlink v2.0. Според известията, регулаторът е определил ограничаване на броя на спътниците в галактическата констелация на SpaceX, с цел да " отговори на опасенията по отношение на орбиталния отпадък и заканите за галактическата сигурност ".

Решението на FCC е от основно значение за проектите на SpaceX да разшири своята сателитна интернет мрежа. По-рано конкурентните услуги Viasat, DISH и Amazon Kuiper се опълчиха на разрешаването на SpaceX да изстреля 30 000 спътника.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР