Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) изисква от американските оператори

...
Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) изисква от американските оператори
Коментари Харесай

САЩ проверяват за нова повреда при Boeing 737

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) изисква от американските оператори на 143 самолета Boeing 737 Classic да ревизират за вероятни повреди на проводници. Призивът идва след съдбовната злополука с една от разновидностите на модела в Индонезия през януари.

737 Classic е потомство летателни апарати на минимум 20 години. Според FAA казусът визира общо 1041 машини по целия свят, само че множеството от тях сега не работят поради COVID-19 или други проблеми, написа „ Ройтерс “.

Властите в Съединени американски щати издадоха инструкция за летателна валидност за операторите, с цел да ревизират дали синхронизиращ проводник на клапата, който играе роля в работата на системата за автоматизирано контролиране на самолета, е надеждно обвързван със датчик за сигурност. Проверката не визира моделите 737 Max и 737 NG.

На 9 януари тази година аероплан Boeing 737-500, опериран от самолетната компания Sriwijaya Air, катастрофира към 5 минути след политане от Джакарта за вътрешен полет до град Понтианак. Всички 62-ма души на борда починаха.

Възможните повреди на проводници са засечени в резултат на стартиралото следствие на случая.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР