Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия препоръча на местните

...
Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия препоръча на местните
Коментари Харесай

Росавиация препоръча на авиокомпаниите да се подготвят за полети без GPS

Федералната организация за въздушен превоз на Русия предложи на локалните самолетни компании да откажат да употребяват американската световна навигационна сателитна система (GPS) по време на полети. Това се дължи на вероятното заглушаване на сигналите на системата, както и на възможни спуфинг-атаки по време на полети над Черно море, в Калининградска област, в Източното Средиземноморие и покрай Финландия, написа " Известия " базирайки се на писмо на зам. Ръководителят на Федералната организация за въздушен превоз Дмитрий Ядров до генералния шеф на „ Държавна корпорация за ръководство на въздушното придвижване “ на Игор Моисеенко и ръководителите на междурегионалните териториални отдели на организацията.

В писмото се споделя, че водачите се поучават неотложно да рапортуват „ за повреди, утежняване и ненормална работа на GPS “ и свързаната с него авионика на ръководителите на полети. Въздушните превозвачи са помолени да оценят рисковете и рестриктивните мерки, свързани с отводи на GPS системите и навигационните принадлежности на самолетите. Съобщава се също, че екипажите би трябвало да бъдат готови за общоприети процедури за метод и политане, които не включват потреблението на сателитен сигнал.

„ Пилотите се поучават да следят позицията на самолета, употребявайки обичайните навигационни средства, когато летят в непосредствена непосредственост до редица зони и да ревизират положението на радиооборудване, което е от решаващо значение за полет по даден маршрут и метод за кацане “, се споделя в писмото.

Както изяснява Дмитрий Ядров, тези рекомендации са свързани с данните на европейския авиационен регулатор за постоянно заглушаване на GPS сигнали, както и подмяната им след 24 февруари. Бюлетинът на „ Агенцията за авиационна сигурност на Европейски Съюз “ се отнася за неуспехи, регистрирани на разнообразни стадии от полетите наоколо до страните от басейна на Балтийско море, в Калининградска област, в Черно море, в източната част на Финландия, в източната Средиземноморието, Кипър, Израел, Сирия, Турция, Ливан и Северен Ирак.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР