Федерален съдия в американския щат Калифорния е блокирал щатския закон,

...
Федерален съдия в американския щат Калифорния е блокирал щатския закон,
Коментари Харесай

Съдия блокира закона на Калифорния, изискващ Тръмп да си публикува данъчната декларация

Федерален арбитър в американския щат Калифорния е блокирал щатския закон, който изисква претендентите за президент да разкриват данъчните си заявления, преди имената им да могат да се появят в предварителните избори в щата, оповестяват американските медии.

Решението на съда е победа за американския президент Доналд Тръмп, който се съпротивлява на опитите да разкрие данъчните си заявления, като това е борба, която значително се разиграва в съдилищата. Американският областен арбитър Морисън Инглънд-младши от Източния окръг на Калифорния написа, че " макар че този съд схваща и е съпричастен с претекстовете, които подтикнаха Калифорния " да одобри закона, " наредбите на закона евентуално нарушават Конституцията и законите на Съединени американски щати ".

Съдията означи, че не е работа на съда " да взема решение дали условието за обявяване на данъчни заявления е добра политика или има политически смисъл ".

Съдията показва, че законът щял да сътвори рисков казус и ще се трансформира в хлъзгав надолнище за други типове оповестявания. Той също по този начин, че съставлява " обезпокоително минно поле ", което би разрешило на щата да направи свои лични претенции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР