Федерален съдия на САЩ обяви във вторник, че технологичният гигант

...
Федерален съдия на САЩ обяви във вторник, че технологичният гигант
Коментари Харесай

Американски федерален съд одобри мега сделката за сливането на AT&T с Time Warner за 85 млрд. долара



Федерален арбитър на Съединени американски щати разгласи във вторник, че софтуерният колос AT&T Inc. може да продължи без никакви условия процеса по придобиването на Time Warner Inc. на стойност 85 милиарда $, оповестява финансовата организация dpa-AFX.

Американският областен арбитър Ричард Леон съобщи, че американското министерство на правораздаването не е разкрило доказателства, че мега договорката ще навреди на конкуренцията в промишлеността, обвързвана с платената телевизия.

Генералният юрист на AT&T - Дейвид Макейти, уточни: " Радваме се, че след провеждането на цялостен и обективен правосъден развой всъщност съдът изрично отхвърли правосъдното дело за блокира на нашето обединение с Time Warner. Благодарим на американския съд за цялостното и навреме разглеждане на доказателствата и поздравяване сътрудниците от Министерството на правораздаването за тяхното справяне в границите на държавното управление ".

Той добави: " Очакваме с неспокойствие да приключим сливането на или преди 20-ти юни, с цел да можем да стартираме да предоставяме на нашите консуматори видео развлечения, които са по-достъпни, мобилни и новаторски ".

Трябва да се има поради, че договорката по сливането на AT&T с Time Warner беше във висящо състояние от октомври 2016-а година насам.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР