Федерален съдия, който беше назначен от бившия президент Доналд Тръмп

...
Федерален съдия, който беше назначен от бившия президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Съдия, близък до Тръмп, може да гледа делото му

Федерален арбитър, който беше назначен от някогашния президент Доналд Тръмп - и преди този момент се е произнесъл в негова изгода - може да ръководи делото на някогашния президент в Маями във вторник.

Окръжният арбитър на Съединени американски щати Ейлийн Кенън беше разпределена на инцидентен принцип, откакто беше определена от група от четирима федерални адвокати в Южна Флорида, съобщава Miami Herald.

42-годишната Кенън, някогашен федерален прокурор, беше номиниран за съдията от Тръмп през 2020 година и доказан от Сената през ноември 2022 година

" Кенън е висококвалифицирана и съм убеден, че тя ще служи почтено на Южния окръг на Флорида ", сподели тогава сенаторът от Флорида Марко Рубио, предлагайки своята въодушевена поддръжка.
 37 обвинявания са повдигнати на Тръмп
37 обвинявания са повдигнати на Тръмп

Специалният прокурор Джак Смит управлява обвиняването

Кенън към този момент е издавала решения в интерес на хипотетичното погрешно боравене на секретни материали от Тръмп.

През септември 2022 година тя удовлетвори молбата на някогашния президент да назначи специфичен занаятчия, който да прегледа документите, конфискувани от ФБР по време на нападението му в Мар-а-Лаго.

Припомняме, че Тръмп е изправен пред 37 престъпни обвинявания, измежду които неразрешено задържане на класифицирани документи и скрит план за възпрепятстване на правораздаването, откакто напусна Белия дом през 2021 година

Това написа в документи на федералния съд, оповестени в петък.

Министерството на правораздаването направи обществено притежание документите за обвиняванията в един плевел ден, в който двама от юристите на Тръмп напуснаха делото и някогашен асистент на президента също беше изправен пред обвинявания.
 Помощник на Тръмп с обвиняване за класифицирани документи
Помощник на Тръмп с обвиняване за класифицирани документи

Поредни неприятности за експрезидента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР