Фед повиши основния лихвен процент за втори пореден път със

...
Фед повиши основния лихвен процент за втори пореден път със
Коментари Харесай

Фед рязко вдигна лихвите в САЩ

Фед увеличи главния лихвен % за втори следващ път със 0,75 процентни пункта до 2,25-2,50 на 100, съобщи Българска телеграфна агенция.

Повишението, дружно с тези от юни и юли, е едно от най-резките, предприемани от централната банка на Съединени американски щати от началото на 90-те години на XX век.



Пазарите като цяло го чакаха, защото от срещата през юни до момента представители на Федералния запас намекваха за нуждата от в допълнение стягане на паричната политика.

Според тях инфлацията би трябвало да бъде овладяна даже и с цената на закъснение на стопанската система на Съединени американски щати.



В изказване след края на съвещанието през днешния ден Фед посочи, че "инфлацията остава висока, което отразява несъответствията на пазара, провокирани от резултатите на пандемията, високите цени на храните и горивата и общия ценови напън ".

И въпреки трудовият пазар да остава постоянен последните знаци за потреблението и производството в Съединени американски щати демонстрират "омекване ", което значи, че политиката на повишаване на лихвите, стартирана напролет стартира да се усеща от стопанската система.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР