Фед (Федералният резерв) повиши основния лихвен процент за втори пореден

...
Фед (Федералният резерв) повиши основния лихвен процент за втори пореден
Коментари Харесай

ФЕД рязко вдигна лихвите

Фед (Федералният резерв) увеличи главния лихвен % за втори следващ път със 0,75 процентни пункта до 2,25-2,50 на 100, съобщи Българска телеграфна агенция.

Повишението, дружно с тези от юни и юли, е едно от най-резките, предприемани от централната банка на Съединени американски щати от началото на 90-те години на XX век.

Пазарите като цяло го чакаха, защото от срещата през юни до момента представители на Федералния запас намекваха за нуждата от в допълнение стягане на паричната политика.

Според тях инфлацията би трябвало да бъде овладяна даже и с цената на закъснение на стопанската система на Съединени американски щати.

В изказване след края на съвещанието през днешния ден Фед посочи, че „ инфлацията остава висока, което отразява несъответствията на пазара, провокирани от резултатите на пандемията, високите цени на храните и горивата и общия ценови напън “.

И въпреки трудовият пазар да остава постоянен последните знаци за потреблението и производството в Съединени американски щати демонстрират „ омекване “, което значи, че политиката на повишаване на лихвите, стартирана напролет стартира да се усеща от стопанската система.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР