Полицията в Батън Руж е измъчвала задържани в „Смелата пещера“, твърдят съдебни дела

...
ФБР в Луизиана беше помолено да подпомогне полицейското управление в
Коментари Харесай

ФБР в Луизиана беше помолено да подпомогне полицейското управление в Батън Руж в неговото криминално и вътрешно разследване, след като адвокатите заведоха второ федерално дело срещу отдела, няколко отделни полицаи и града във връзка с предполагаем склад за изтезания, наречен „Смелата пещера“ ”, според жалба.

„Полицейското управление на Батън Руж се е ангажирало да отговори на тези обезпокоителни обвинения и е започнало административни и наказателни разследвания“, се казва в изявление на полицейското управление за CNN в сряда.

Началникът на полицията Мърфи Пол е помолил служители на ФБР за тяхното „помощ, за да осигурят независим преглед на тези жалби“, се казва в изявлението.

Последното дело беше заведено в понеделник в Окръжния съд на САЩ и гласи, че Тернел Браун, баба от Батън Руж, е била спряна от патрулни служители на полицейското управление на Батън Руж (BRPD), докато е била в колата със съпруга си през юни 2023 г. Браун носеше две различни видове хапчета с рецепта в един и същи контейнер, „който тя законно притежава“, се казва в него.

Разпространява се видео, показващо как полицай от Батън Руж се опитва да арестува 13-годишно дете. Разпространява се видео, на което се вижда как полицай от Батън Руж се опитва да арестува 13-годишен. От Джона Гилмор/Twitter

„Тъй като служителите на BRPD сметнаха това поведение за „подозрително“, тя беше отведена в черната зона на BRPD, където беше принудена да покаже на служителите, че не крие контрабанда във вагината или ректума си. След повече от два часа я пуснаха без повдигане на обвинение”, се казва в жалбата. Съпругът й не е бил откаран в пещерата Храбри, според жалбата.

В делото се твърди, че полицаите, участващи в претърсването, „не са действали като полицаи-измамници, когато са унижили сексуално г-жа Браун; по-скоро те просто изпълняваха официална политика на BRPD... (която) инструктира служителите, че могат да извършват тези инвазивни претърсвания на оголване, когато имат „основателно подозрение за претърсване“ на задържан. Подобна политика е в пряко противоречие с дългогодишната съдебна практика на Върховния съд на САЩ.

Това последно съдебно дело идва малко повече от три седмици, след като кметът на Батън Руж Шарън Уестън Брум обяви, че Трой Лоурънс младши, един от служителите, замесени в операцията на черния сайт, е подал оставка на фона на разследване по случая.

Кметът каза, че преди това не е знаела за съоръжението и е „наредила на шеф Пол да спре всички операции в съоръжението в очакване на задълбочено разследване от BRPD“.

Джеръми Лий е изобразен на това изображение от запис на полицейска камера в склада, който оттогава е затворен. Джереми Лий е изобразен на това изображение от запис на полицейска камера в склада, който оттогава е затворен. Томас Фрамптън

Разследването ще отнеме време, каза шефът на полицията

Обектът, официално известен като Център за обработка на наркотици, „е затворен завинаги и служителите от отдела за улични престъпления са разформировани и преназначени“, според изявлението на полицейското управление.

Лорънс е служил като заместник-началник на патрулните операции на отдела, според уебсайта на града. Той е посочен в две съдебни дела, заведени във връзка с Brave Cave.

CNN се е свързала с адвокатите на Трой Лорънс, полицейския синдикат и други, посочени в делото, за коментар, но все още не е получила отговор.

В дело, заведено миналия месец, 21-годишният жител на Батън Руж Джереми Лий твърди, че е бил отведен в склада на 9 януари 2023 г. и бит, докато служителите периодично включват и изключват камерите на тялото си.

Преди да бъде отведен в склада, Лий е бил задържан в дом „без основателно подозрение или вероятна причина“, се казва в жалбата. Той беше принуден да слезе насред улицата, панталоните му бяха смъкнати, за да могат да го претърсят - публично - и полицаите го хванаха за гениталиите. Когато попита защо е арестуван, полицаите отказаха да му кажат защо, според жалбата.

Началникът на полицията в Батън Руж Мърфи Пол е на снимката в централата на отдела през март. Шефът на полицията в Батън Руж Мърфи Пол е на снимката в централата на управлението през март. Хилари Шейнук/Адвокатът/АП

Полицаите са използвали „прекомерна сила“, което е довело до наранявания, които са довели до посещение в спешното отделение, където е диагностициран с „счупено ляво ребро, болка в гърдите и болка в лявото лице“, се казва в жалбата.

Лий беше обвинен в „съпротива срещу полицай“, според делото – което показва, че полицията не е предоставила причина за задържането му.

В изявление, предоставено на филиала на CNN WBRZ, шеф Пол, който е сред посочените в съдебните дела, казва, че разследването ще отнеме време.

„Разбирам, че всеки иска да го оправи, но разследванията отнемат време“, каза той. „Трябва да го оправим, а понякога не мога да ти го дам точно сега. Но ви уверявам, че ще има задълбочено разследване.

Джесика Ф. Хокинс, един от адвокатите, представляващи и двамата ищци, каза в съобщение за новините, че „ежедневно получава обаждания от жители на Батън Руж, които са били отведени на това черно място и незаконно съблечени. Тези случаи на злоупотреба трябва да бъдат надлежно разследвани и адресирани и който и да е извършил тези зверства, трябва да бъде подведен под отговорност.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg