Фаворитите при мъжете започнаха с победи на Държавното лично първенство

...
Фаворитите при мъжете започнаха с победи на Държавното лично първенство
Коментари Харесай

Фаворитите започнаха с победа на Държавното първенство по тенис

Фаворитите при мъжете започнаха с победи на Държавното персонално състезание по тенис на алените кортове на Търговска колегия "Левски " в София с общ награден фонд 10 хиляди лв.. Поставеният под номер 1 национал за "Купа Дейвис " Александър Лазаров надви над Симеон Костов с 6:1, 6:4. Лазаров, който се стреми към трета поредна купа, ще играе на следващия ден против участващия с "уайлд кард " Янаки Милев за място на четвъртфиналите.

Друг от главните кандидати Александър Донски, втори подложен, беше още по-убедителен и завоюва с 6:1, 6:2 против квалификанта Адрияно Дженев. Донски, който има две трофеи на България в зала през 2017 и 2018 година, само че не е печелил трофея навън, чака във втория кръг Георги Мирчев, "щастлив губещ " от квалификациите.

Държавният отличник в зала за 2019 година и номер 4 Габриел Донев се оправи с 6:1, 6:3 с Радослав Шандаров, а идващият му противник ще бъде квалификантът Виктор Марков. Действащият народен първенец на закрито и седми подложен Пламен Милушев пък не даде даже гейм на Петър Кърджиев, "щастлив губещ " от квалификациите.

В спор за класиране на четвъртфиналите той ще се изправи против Мартин Томов. Третият в схемата Симон-Антони Иванов също започва с триумф над Денислав Проданов със 7:5, 6:3, а във втория кръг ще играе против Стоян Плугаров. Новият първенец ще бъде избран на 6 септември и ще проработи 1800 лв. от наградния фонд.
Снимки: Булфото
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР