Фаворитът на Сотир Цацаров за главен прокурор е неговият заместник

...
Фаворитът на Сотир Цацаров за главен прокурор е неговият заместник
Коментари Харесай

Христо Иванов: С Гешев като главен прокурор може да се затъжим по Цацаров

Фаворитът на Сотир Цацаров за основен прокурор е неговият заместител Иван Гешев. Той наподобява подготвен да ескалира линията на брутална принуда и безсрамно обслужване на ползите на ръководещите и дружно с това, в персонален проект, демонстрира примитивизъм и несъобразителност. На този декор може да стартираме да съжаляваме за Цацаров. Това споделя в изявление за Mediapool водачът на " Да, България " Христо Иванов. Той споделя за проектите на обединението " Демократична България " за локалните избори, както и разликите с Реформаторския блок.

Господин Иванов, какви са упованията ви за избор на нов основен прокурор?

Ще следим опит за спазаряване на цацароподобна фигура, която ще има две задания. Да продължи да подсигурява безнаказаност за тези, които са на власт и да продължи ескалацията на репресията към тези, които пречат на властта. Инициативата на президента за предизвикателство на спор не докара до разтрошаване на омертата. Не се получи диалог за положението на прокуратурата и по тази причина какъв би трябвало да е индивидът, който би могъл да промени това положение.

Междувременно президентът беше захапан от премиера, че се меси в независимостта на правосъдната власт.

Той беше захапан от Борисов и шамаросан от Цацаров. Това подейства. По всичко проличава, че от самодейността на Радев не произлезе нищо. Многократно съм призовавал президентът да излезе с диагноза за прокуратурата. Тя би била основа за обрисуване на профила за сполучливия претендент, който ще получи подписан президентски декрет. Президентът има право по конституция да инжектира в процеса по желание на основния прокурор своето схващане за обществения интерес. Нещо повече, промяната на прокуратурата неизбежно е въпрос на конституционни промени. Президентът има конституционна самодейност и затова също не може да се държи като безгласна писмен знак.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР