Фаровете са онази част на колата, която се замърсява най-бързо,

...
Фаровете са онази част на колата, която се замърсява най-бързо,
Коментари Харесай

Как да предпазим фаровете на колата от кишата

Фаровете са онази част на колата, която се замърсява най-бързо, изключително когато има киша. Проблемът с предпазването им от нечистотия е изключително настоящ, най-много когато се постанова шофиране в крайградски неосветени пътища. При такива условия водачът е изправен пред алтернатива: или стопира на всеки 10-15 минути и ръчно избърсва фаровете, или се помирява с приглушеното им зарево, рискувайки да провокира сериозен случай на пътя.
Но за благополучие има метод да предпазим фаровете на колата от кишата.
 Чистим неверно снега от колата - ето по какъв начин е вярно Чистим неверно снега от колата - ето по какъв начин е вярно
Почистването на снега от колата несъмнено не е най-приятното занятие за водачите, само че и има избрани тънкости, с които всеки трябв...
Ако авансово обработим повърхността им със средства, предотвратяващи наслагването на нечистотия, ще си спестим много неудобства. Но става известно, че има подръчни средства, които се оправят също толкоз добре.

Едно от тях е водоотблъскващият препарат, с който се третира повърхността на обувките.
Но преди да го нанесете върху фаровете, използвайте разтворител. След това с чиста забрадка нанесете препарата върху повърхността на фаровете и изчакайте да изсъхне. По този метод те ще са предпазени до няколко дни или до идващото миене на колата.
 От 1 ноември стартира акция Зима, защо да внимаваме (ВИДЕО) От 1 ноември стартира акция " Зима ", защо да внимаваме (ВИДЕО)
От 1 ноември стартира акция " Зима ", която ще продължи до края на месеца на територията на цялата страна, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Операцията ще...
Вторият способ е малко по-сложен за осъществяване. Необходима е елементарна стеаринова свещ и бутилка алкохол. Първоначално фаровете се обтриват със свещта, по-късно се забърсват с мека забрадка, напоена със алкохол. Известно е, че восъкът отблъсква водата, само че не е резистентен на топлота. Следователно успеваемостта на потреблението му върху халогенни източници на светлина няма да се задържи дълго.
Има и различен метод да предпазите фаровете от кишата. Използвайте стандартен омекотител. Разтворете една капачка от продукта в към половин литър вода. Преди нанасяне, авансово обезмаслете повърхността.
Тази отбрана устоя няколко дни. След това е належащо от време на време да изпълнявате процедура още веднъж, с цел да предпазите фаровете си от киша и нечистотия.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР