Фармацевтичният гигант Vedra International направи първа копка на новата си

...
Фармацевтичният гигант Vedra International направи първа копка на новата си
Коментари Харесай

Vedra изгражда нова фабрика за 40 млн. лв. край Бургас

Фармацевтичният колос Vedra International направи първа копка на новата си фабрика в село Зидарово, Бургаска област. Инвестицията е за над 40 млн. лева и се осъществя от компания „ Ведра Ленд “, която оперира в България и е част от  глобалната група.

Във фармацевтичния цех ще се създават артикули, основани на присъщите за България и Европа естествени благосъстояния. Това е първи стадий от основаването на комплекса. Освен индустриална база, „ Ведра Ленд “ възнамерява да сътвори икономически комплекс, в който ще се отглеждат над 60 типа билки и лечебни растения, както и овощни дървета.

В стопанството ще се отглеждат и млекодайни животни. Предвижда се дребна мандра и демонстрационен център, където ще се демонстрира по какъв начин се прави сирене. Достъп до стопанския комплекс ще имат както студентите по медицина и фармация в Бургас, по този начин и всички хора, които се интересуват от здравословния метод на живот и щадящата холистична грижа за здравето.
Събитиен център
На втория стадий от плана се възнамерява и построяването на огромен събитиен център с повърхност близо 1000 кв.м. с опция за осъществяване на научни мероприятия с здравната и фармацевтична общественост, както и мини голф игрище, което да притегля български и задгранични туристи и специфични посетители.

Първоначално в производството на медицински произведения ще бъдат ангажирани към 40 чиновници със специалности в областта на биологията, химията и фармацията, а при реализирането на всички стадии от плана, за „ Ведра Ленд “ ще работят над 200 души с разнородни пълномощия.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg