Фармацевтичният гигант Pfizer обяви, че ще купи разработчика на лекарства

...
Фармацевтичният гигант Pfizer обяви, че ще купи разработчика на лекарства
Коментари Харесай

Pfizer купува Arena Pharmaceuticals за 6.7 млрд. долара

Фармацевтичният колос Pfizer разгласи, че ще купи разработчика на медикаменти Arena Pharmaceuticals за 6.7 милиарда $ в брой. Компанията,, цели да добави към портфолиото си обещаващ претендент, предоставящ лекуване за стомашно-чревни болести. Цената от 100 $ за акция, включена в офертата, е двойно по-висока от последната цена на акциите на Arena, която набъбна с 92% до 95.90 $, оповестява Reuters.

Това е следващата договорка на Pfizer тази година, която цели да разшири портфолиото от медикаменти, предлагани от компанията. Миналия месец Pfizer закупи имуноонкологичната компания Trillium Therapeutics за към 2.22 милиарда $, с цел да ускори своя боеприпас от лечения за рак на кръвта.

Калифорнийската Arena създава няколко лекувания за гастроентерология, дерматология и кардиология. Водещият претендент за лекарство на компанията - етрасимод, се тества в изследване в късен етап на улцерозен колит, както и в изследване в средно-късен етап на заболяването на Крон - две възпалителни болести на червата, които предизвикват язви в храносмилателния тракт.

Pfizer също по този начин създава лекуване за улцерозен колит, хронично и възпалително заболяване на червата, което визира 3 млн. души в Съединени американски щати. В момента лекарството е в междинен стадий на изследване, което се чака да завърши до края на идната година.
Реклама
" Предложеното придобиване на Arena добавя нашите благоприятни условия и опит в региона на възпаленията и имунологията ", съобщи изпълнителният шеф на Pfizer Майк Гладстон.

" (Arena) беше нашият първи избор за 2022 година, тъй че Коледа пристигна малко по-рано тази година... Не чакаме да се появи другa оферта в този миг ", твърди анализаторът от Wells Fargo Дерек Арчила. Той прибавя, че чака позитивни резултати от късния стадий на изпитването на етрасимод въз основа на представянето на лекарството в по-ранни изследвания. Той чака пикови продажби от 2.5 милиарда $, в случай че се одобри, че лекуването е утвърдено и е открито, че е по-ефективно от утвърденото сега на конкурентната компания Bristol Myers Squibb. Очаква се договорката да завърши през първата половина на 2022 година
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Здравеопазване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР