Фармацевтичните заводи в ЕС се очаква да произведат 3,6 милиарда

...
Фармацевтичните заводи в ЕС се очаква да произведат 3,6 милиарда
Коментари Харесай

Заводите в ЕС ще произведат 3,6 млрд. дози ваксини срещу COVID-19 през 2022 година

Фармацевтичните фабрики в Европейски Съюз се чака да произведат 3,6 милиарда дози ваксини против ковид през 2022 година, оповестиха двама високопоставени европейски представители, представени от Ройтерс. В света се чака да бъдат създадени към 20 милиарда дози, най-много поради увеличените мощности в Китай и Русия.

В Европейски Съюз всеобщо към този момент се прилагат бустерни дози, след като близо 70 % от жителите на съюза са ваксинирани с по две дози. В същото време едвам 7 % от популацията на Африка е изцяло ваксинирано, сочат данни на Европейски Съюз.

" В Европейски Съюз ще произведем доста повече ваксини, в сравнение с действително се нуждаем ", съобщи представител на Европейски Съюз на брифинг и добави, че използването на бустерни дози не влиза в спор с дефицита на ваксини по света, защото Европейски Съюз създава повече, в сравнение с се нуждае. През 2021 година в Европейски Съюз са били създадени 3 милиарда дози.

От Европейски Съюз не прецизират кои производители по какъв брой ваксини ще пуснат. Най-големите фабрики в Европейски Съюз, произвеждащи ваксини, са тези на Pfizer/BioNTech. С индустриални мощности в Европейски Съюз разполагат и Moderna, AstraZeneca и Johnson & Johnson/. Novavax, която скоро ще стартира да доставя ваксини в Европа, също има фабрики в Европа.

До декември Европейски Съюз е дарил 350 милиона дози на страни с ниско имунизационно покритие, по-голямата част от тях по линия на световната самодейност COVAX. Едва 120 милиона от тях обаче действително са били доставени заради регулаторни и инфраструктурни спънки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР