Фармацевтичните компании предоставят на НЗОК през 2017 г. компенсация на

...
Фармацевтичните компании предоставят на НЗОК през 2017 г. компенсация на
Коментари Харесай

Фармацевти предупреждават за закъснение при договарянето на отстъпките с НЗОК

Фармацевтичните компании дават на НЗОК през 2017 година отплата на разноски за медикаменти под формата на отстъпки от 130 милиона лева . За съпоставяне тази отплата през 2015 година е била 47 млн. лева, а през 2016 година 87 млн. лева

 Ненков със зъби, нокти и сърце се бори за Евроагенцията по медикаментите
Ненков със зъби, нокти и сърце се бори за Евроагенцията по медикаментите

Блеснали сме с рекламния ни клип

Освен това, фирмите производители ще компенсират посредством отстъпки към търговци на едро и дребно доплащането от пациенти за медикаменти на стойност 60 милиона лв..

Това се случва посредством стратегии за възстановяване на достъпа за отчасти заплащани от НЗОК лекарства в региона на респираторни болести, диабет, ревматология, хепатит C, кардиология, неврология и други

 Камен Плочев е новият шеф на НЗОК
Камен Плочев е новият шеф на НЗОК

Той бе определен съвсем единомислещо от народните представители

Въпреки отпусканите пари няма по какъв начин да се обезпечат средствата , които биха отстранили проблемите свързани с бюджетния недостиг за медикаменти, споделят от Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

Според фармацевтични организациите потребността от съответно бюджетиране става все по-остра.

Плащанията на НЗОК за медикаменти н арастват заради справедливи аргументи като застаряващо население, нараснала заболеваемост , само че и удължена преживяемост.

Договарянето на отстъпки сред НЗОК и фирмите за 2018 година към този момент е в ход, само че съществувала заплахата договорите за отстъпки за 2018 година да не бъдат подписани в период, оредупреждава ARPharM.

Ако цените не бъдт контрактувани в точния момент е допустимо НЗОК да не получи отплата за направени разноски за медикаменти.

ARPharM декларира готовността си да продължи д иалога с българските управляващи по отношение на намиране на решения за провокациите , свързани с възстановяване на достъпа на българските пациенти до лекарствена терапия за постигане на стандартите на лекуване, които са разполагаем на пациентите в Европейския съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР