Фармацевтичните компании Пфайзер и Бионтех съобщиха, че са сключили с

...
Фармацевтичните компании Пфайзер и Бионтех съобщиха, че са сключили с
Коментари Харесай

Пфайзер/Бионтех ще осигурят на САЩ 105 млн. дози ваксина срещу COVID-19 -

Фармацевтичните компании " Пфайзер " и " Бионтех " оповестиха, че са сключили с американското държавно управление договорка на стойност 3,2 милиарда $ за 105 милиона дози от имунизацията им против COVID-19, чиято доставка се чака да стартира в края на лятото, съобщи Ройтерс.

Сделката включва също приспособена за разновидността Омикрон ваксина, която чака утвърждение от регулаторните органи, означи " Пфайзер ".

Консултанти на американската Агенция по храните и медикаментите (FDA) във вторник предложиха смяна в състава на бустерните дози тази есен, тъй че те да защищават от разпространяващите се в последно време разновидности на ковид.

Съгласно договорката американското държавно управление има опция да купи до 195 милиона спомагателни дози, с което контрактуваните дози стават общо 300 милиона, споделиха фирмите.

Договорът, подписан с министерствата на защитата и опазването на здравето, обгръща разнообразни дози за бебета, дребни деца и юноши или пълнолетни, отбелязва Франс прес.

" Правителството Байдън-Харис е решено да направи всичко допустимо имунизациите да бъдат безвъзмездни и елементарно налични за американците, а това е значима стъпка, с цел да се подготвим за есента ", съобщи в официално съобщение министърът на опазването на здравето Хавиер Бесера.

Президентът Джо Байдън изиска по-рано този месец от Конгреса да гласоподава нов проект за финансиране на битката против пандемията, възлизащ на 23,5 милиарда $, само че той още не е признат. Тъй като държавното управление не съумя да обезпечи повече средства за битката с коронавирус от Конгреса, то бе насила да пренасочи 10 милиарда $ налични средства, с цел да заплати за спомагателни ваксини и лекувания, означи в официално съобщение здравното министерство.

По-рано Белият дом заяви, че без ново финансиране ваксини ще може да се дават единствено на хората в максимален риск.

Очаква се новият контракт да усили продажбите на ваксини на " Пфайзер " и " Бионтех " за 2022 година " Пфайзер " предвижда продажбите на имунизацията против коронавирус да възлизат на 32 милиарда $ тази година.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР