Фармацевтичните гиганти също се включиха в кампаниите за дарения на

...
Фармацевтичните гиганти също се включиха в кампаниите за дарения на
Коментари Харесай

Teva дарява лекарства на Украйна за 11,1 млн. долара, Pfizer – печалбата си от Русия

Фармацевтичните колоси също се включиха в акциите за дарения на Украйна. Teva подари съществени медицински артикули на стойност над 11,1 милиона $ за остри лечения в филантропична поддръжка на украински бежанци, а Pfizer – цялата облага от съветското си сдружение.

Даренията, направени от Teva, включват над 1,3 милиона опаковки медикаменти на стойност над 10,8 милиона $ (цена за придобиване на едро), множеството от които са направени в партньорство с доверения дълготраен сътрудник на компанията „ Direct Relief “. Много от дарените медикаменти са включени в листата на СЗО за съществени медикаменти и включват антибиотици, лекуване на респираторни болести и други лекувания.

Освен това са дарени над 25,405 опаковки антибиотици на стойност почти 180 000 $ на „ United Hatzalah “, водеща израелска организация с нестопанска цел за незабавни случаи и поддръжка, като помощ в бежански лагери и полеви лечебни заведения на границата с Украйна. Лекарствата са пристигнали на границата с Украйна предходната седмица и оказват помощ за лекуването на хиляди бежанци, избягали от войната. Чрез европейска неправителствена организация „ Хора в потребност “ фармакомпанията обезпечи към 82 000 опаковки медикаменти на стойност почти 180 000 $ за украински бебета и деца, които се борят с неприятни хигиенични условия вследствие на филантропичната рецесия.

Междувременно от Pfizer оповестиха, че макар че по филантропични аргументи медикаментите са изключени от глобите против Русия, те няма да спрат и непринудено доставките за страната, защото това би довело до доста страдалчество на пациентите и евентуална загуба на живот, изключително измежду децата и възрастните хора. Това обаче не значи, че компанията ще продължи да прави нормалната си активност в Русия.

„ Считано от през днешния ден, Pfizer ще подари цялата облага на съветското ни дъщерно сдружение за дела, които дават директна филантропична помощ на народа на Украйна. Това ще бъде в допълнение към всички други неотдавна оповестени дарения за Украйна “, споделят от компанията.

Второто ограничаване, което фармагигантът постанова, е прекъсване на набирането на пациенти за настоящи клинични проучвания и отвод за започване на нови. Pfizer ще работи с FDA и други регулаторни органи, с цел да трансферира всички настоящи клинични изпитвания на различни места отвън Русия. Компанията обаче ще продължи да дава медикаменти на пациентите, които към този момент са включени в клинични изпитвания.

Ще бъдат прекъснати и всички планувани вложения с локални снабдители, предопределени за създаване на индустриален потенциал в Русия.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР