Фармацевтичната компания АстраЗенека преговаря с Япония, Русия, Бразилия и Китай

...
Фармацевтичната компания АстраЗенека преговаря с Япония, Русия, Бразилия и Китай
Коментари Харесай

АстраЗенека преговаря и с Япония, Русия, Бразилия и Китай за доставка на ваксина срещу COVID-19

Фармацевтичната компания АстраЗенека договаря с Япония, Русия, Бразилия и Китай за доставката на своята към момента неготова ваксина против ковид, заяви през днешния ден шефът й Паскал Сорио, представен от Ройтерс.

Британската компания се готви да разгласява резултатите от първата фаза на тестванията на имунизацията, която е създадена взаимно с Оксфордския университет. Експерименталната фаза на препарата към този момент е напреднала и се чака да приключи през есента, заяви през днешния ден италианският здравен министър Роберто Сперанца в пост във " Facebook ".
Британската организация за лекарствени и здравни артикули е одобрила началото на третата фаза на тестванията, откакто изследвания са посочили, че имунизацията е задоволително ефикасна и безвредна, сподели Сорио пред кореспонденти по видеовръзка. Той добави, че компанията чака цялостни резултати от тестванията до края на лятото и добави, че имунизацията ще коства няколко $ за доза.

По-рано през днешния ден Италия, Германия, Франция и Нидерландия подписаха контракт с АстраЗенека (AstraZeneca) за доставка на ваксина против ковид за европейските жители.

Договорът е за 400 милиона дози, като първата партида от имунизацията ще бъде разполагаем до края на настоящата година. Европейската комисия получи през вчерашния ден мандат от държавните управления на страните членки да договаря закупуването на обещаващи ваксини против COVID-19, само че не се знае дали ще има разполагаем задоволително пари, уточни еврокомисарят по опазването на здравето.

Русия разгласи през днешния ден, че възнамерява да стартира да създава своя ваксина против ковид през септември, откакто получи клинично утвърждение през август. В момента са в ход клиничните проби на съветската ваксина върху доброволци, заяви вицепремиерката Татяна Голикова, представена от ДПА.

През май съветският Национален проучвателен център по епидемиология и микробиология разгласи,че е създал ваксина. Според шефа по изследователската активност Александър Гинзбург тя няма странични резултати. Учените са я тествали първо върху животни, а след това и върху самите себе си. Все още не е оповестено изследването за имунизацията и няма без значение удостоверение на изказванията, направени за нея от учени или от членове на държавното управление, отбелязва ДПА.

Известно е също по този начин, че съветските военни сега тестват ваксина върху 50 бойци доброволци във боен проучвателен институт край Москва. Тестовете би трябвало да приключат до края на юли.

Руският президент Владимир Путин прикани за създаване на лична съветска ваксина допустимо най-скоро.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР