Фармацевтичната компания AstraZeneca заяви в понеделник, че нейната ваксина срещу

...
Фармацевтичната компания AstraZeneca заяви в понеделник, че нейната ваксина срещу
Коментари Харесай

Одобриха ваксината на AstraZeneca за бустерна доза

Фармацевтичната компания AstraZeneca съобщи в понеделник, че нейната ваксина против COVID-19, Vaxzevria, е утвърдена от Европейската организация по медикаментите (ЕМА) като трета бустерна доза при възрастни, като това е станало предходната седмица, предава Ройтерс.

Ваксината към този момент може да се употребява като бустер, следвайки схемата с две дози Vaxzevria или от тези, които преди този момент са били имунизирани с иРНК ваксини, като тези, създадени от Pfizer и BioNTech или Moderna.

" Осигуряването на по-дълга дълготрайност на имунната отбрана е от значително значение за дълготрайното ръководство на COVID-19 в международен мащаб, а бустерите могат да се оправят с отслабването на отбраната с течение на времето, което се следи при всички графици за първична имунизация досега ", сподели Мене Пангалос, изпълнителен вицепрезидент на научноизследователската и развойна активност в AstraZeneca в особено изказване.

Комисията на Европейската организация по медикаментите утвърди Vaxzevria като бустер предишния четвъртък, единствено седмици откакто регулаторът поддържа потреблението на имунизацията Comirnaty на Pfizer-BioNTech като бустер за възрастни, които преди този момент са били инокулирани с други ваксини.

Няколко производители на ваксини показаха, че повечето имунизации тази година ще бъдат бустерни ваксини или първи инокулации за деца, които към момента получават регулаторни утвърждения в международен мащаб.

Обикновено последната дума за използването на продуктите в Европейския съюз се взема решение от Европейската комисия.

Припомняме, че ваксината на AstraZeneca, която получи доста необятно разпространяване поради ниската си цена бе упрекната за предизвикателство на тромбози при дами в млада възраст и след няколко смъртни случая в разнообразни страни в Европа, тя бе на практика спряна за приложимост или се предлагаше единствено при по-възрастни пациенти. Тя се произвежда в фабрики на AstraZeneca на територията на Европейски Съюз, както и от най-големият производител на ваксини в света - индийския институт " Серум ". Там се създава и аналогична ваксина, само че с друго название, която се употребява също доста необятно в самата Индия, във Велоикобритания и други страни по света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР