Фармацевтичната компания Астра Зенека очаква да достави по-малко от половината

...
Фармацевтичната компания Астра Зенека очаква да достави по-малко от половината
Коментари Харесай

Астра Зенека доставя само половината договорено за ЕС! В България правим преразпределение, за да има за всички

Фармацевтичната компания " Астра Зенека " чака да достави по-малко от половината от контрактуваните ваксини за Европейския съюз за второто тримесечие на годината. Това оповестява пред Ройтерс формален представител на европейските институции, поискал анонимност.

Информацията за възможното закъснение идва на фона на понижените доставки през първите 3 месеца на годината. Очаква се контрактуваните доставки да бъдат наваксани до края на септември. Това обаче може да провали проектите на Евросъюза да имунизира 70% от европейските жители до юли, отбелязва организацията.

" Астра Зенека " и Европейската комисия отхвърлят да разясняват изказванията.

Междувременно у нас тематиката с васкините продължава да е №1 напоследък.

" Това, че имаше фазово систематизиране на имунизирането подейства,на хората, тъй че им омръзна да чакат да пристигна техният ред. Те не разделят имунизациите на по-добра и на по-лоша. Всички ваксини са ефикасни. Не бяхме планували " зелените коридори " да са в подобен мащаб. Оказа се, че има толкоз доста искащи, че нямаше опция за отдих предходния уикенд ". Това сподели в ефира на Българска национална телевизия шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

По думите му се прави преразпределение на имунизациите, с цел да има за всички. През март ще дойдат повече от 500 000 дози от всички позволени ваксини, като се възнамерява по 15 000 да са правените за ден. 450 са поставените ваксини през вчерашния ден в " Пирогов ", сподели още Балтов.

Може да има леки странични реакции, те минават в границите на ден-два, посочи Балтов. По думите му след преболедуване минимумът е 3 месеца преди да се имунизира даден човек.

Според Балтов имунизацията е бъдещето и здравето на нацията.

Той прикани хората, които към този момент са се ваксинирали с първа доза, да съблюдават противоепидемичните ограничения, защото до 21-ия ден организмът остава уязвим за COVID-19.

На този стадий не се планува откриване на денонощен кабинет за имунизиране в " Пирогов ". Балтов посочи, че втората доза на имунизацията може да се направи по желание на пациентите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР