Фандъкова спира със закон горенето на отпадъци за отопление, Джамбазки

...
Фандъкова спира със закон горенето на отпадъци за отопление, Джамбазки
Коментари Харесай

Кървава битка за София

Фандъкова стопира със закон горенето на боклуци за отопление, Джамбазки бута гетата Бонев лови пушек с дронове, Игнатов пража децата в гаражи Манолова отпушва трафика
Битката за София ще е кървава. Това е изводът от завършилия тв спор на главните претенденти за кметския стол в столицата. Словесни шпаги в ефира на бТВ кръстосаха кандидатите на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, подкрепената от Българска социалистическа партия Мая Манолова, претендентът на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, протежето на умните и красивите Борислав Игнатов и индивидът на " Спаси София " Борис Бонев.

5 съществени неща сподели дебатът:
1. Фандъкова има отговор с числа, обстоятелства и свършена работа по всеки от болните въпроси на София - презастрояване, замърсен въздух, трафик, липса на детски градини и учебни заведения. Но няма политическата обиграност и храброст, с цел да надприказва популистки съперниците си.
2. Манолова е прелестен политически оратор, само че пък и липсва информация от кухнята на общината, с цел да отбрани добре концепциите от програмата си.
3. Младото лъвче Бонев - тъкмо противоположното. Като участник в куп комисии и препоръки към общината, употребява ловко общински данни, с цел да гради тези против Фандъкова. И да си приписва заслуги за решаването на проблеми.
4. Игнатов няма визия кои квартали са в София и кои автобуси по къде се движат.
5. Джамбазки познава чудесно проблемите на града и стряска съперниците си с внезапен език и непопулярни ограничения.

Горенето на гуми - закононарушение, дронове ловят дим

Инкриминиране на горенето на гуми, пластмаса и ред други боклуци за отопление в крайните квартали на София предлага Йорданка Фандъкова за решение на казуса с мръсния въздух. Темата предстоящо бе измежду най-инфарктните по време на дебата. Кандидатите за кмет се съгласиха, че горенето на твърди боклуци е една от главните аргументи за замърсяването, само че лансираха разнообразни хрумвания за решаването на казуса. Най-екстравагантно бе предлагането на Бонев - общината да закупи дронове, които да летят над комините и да проучват пушека. Ако засекат нездравословни субстанции, машините пращат сигнал на полицията (най-добре смс на МВР-шефа) и униформените влизат в къщите и залазят нарушителите. Младокът разгласи, че по този начин прави Полша и размаха фотография на полицейския дрон, само че не сподели какъв брой ще коства това на софиянци.
Премахване на противозаконните цигански гета е решението на Ангел Джамбазки. Той поименно изброи кварталите, които генерират замърсяване от горене на боклуци за отопление и подсигурява, че има силата да реши генерално казуса с гетата. Как наричате тези хора, с театрално отвращение попита глашатаят на градската десница Борислав Игнатов? Цигански квартали, отговори Джамбазки и насочи контра въпрос: Имате проблем с думата ли?
" Чистотата на въздуха е най-важната тематика. Всички претенденти за кмет припознаха ограниченията, по които ние към този момент работим. До края на годината ще е подготвена общинската система за мониторинг на въздуха с 22 сензорни станции и мобилно приложение, което ще осведоми софиянци в действително време за чистотата на въздуха ", сподели Фандъкова. И добави: " Другата мярка е по-добър, бърз и комфортен градски превоз. Подменяме уредите на 1/3 от семействата, които се отопляват на твърдо битово гориво. Подменихте единствено 30 печки, сряза я обаче Манолова.

Гаражи за хлапета

Липсата на детски градини за децата на софиянци разумно бе втората инфарктна тематика сред претендентите. Построили сме 100 детски градини, сега вършим нови 10, приготвят се още 6, сподели Фандъкова. И акцентира, че наедно с градините сега се работи за нови ясли, неналичието на които е още по-голям проблем за столичани, както и за нови учебни заведения.
Не доближават места за 7 000 деца. Затова в програмата сме заложили градеж на 35 нови градини, това ще реши казуса, сподели Манолова. Но разумните решения бледнеят пред гениалната мисъл на умния и хубав проектант Игнатов, за който решението е общината да задължи във всяка новострояща се кооперация приземният етаж да е детска градина. Нещо като гаражи за хлапета. Къде ще е кухнята, по какъв начин ще се съблюдават условия за хигиена, ще има ли двор, с цел да излизат децата на чист въздух и други прозаични неща в забавачките са тематики далечни от полета на фантазията на градската десница. В дебата стана ясно, че тя не е по събирането, а по харченето на пари: в случай че вземе общината Игнатов щял да дават ваучери за частна забавачка на хлапетата без място в държавна. Само дето частна забавачка в София почва от 600 лева и свършва на 8 000 евро годишно.

Презастрояването - от къде пари за отчуждаване на парцели

Масово изкупуване на частни земи за улици, тротоари, градини, булеварди и така нататък дадоха обещание Бонев и Игнатов. Но нито един от двамата не сподели от къде общината ще откри пари за това. Всеки от вас споделя, че няма да подвига налозите, напомни и Джамбазки. Но настоятелният му въпрос от къде ще дойдат парите за изкупуване по пазарни цени на парцелите не откри отговор. Само за Младост са нужни 60 милиона лв., сподели претендентът на Вътрешна македонска революционна организация. Не е правилно, аз съм проектант, упорстваше Игнатов. Но по този начин и не сподели по какъв начин ще откри средствата. Като спра корупцията, разгласи в жанр Радан Кънев претендентът на умните и красивите, само че въпреки и свикан от Джамбазки не съумя да уточни нито един образец за злоупотреби.

Градски кръгове прави Манолова, за Игнатов вносителите на горива стоят зад трафика

Градски кръгове против тапите даде обещание Манолова. " Факт е, че жителите в Сoфия се прибират от работа и са в запушване. Паразитните прекосявания през центъра образуват извънредно изнервя трафика ", сподели тя и съобщи, че решението е в няколко направления - градски кръгове, довършено Околовръстно и ремонт на " Тодор Каблешков ".
" София се развива динамично. Продължаваме строителството на метрото дружно с довеждащия превоз - това е извънредно значима задача. Разбира се, довършването на Околовръстния път, 80% от него завършихме. Вътрешните кръгове - с изключение на " Тодор Каблешков " - " Филип Кутев ", пробивите на " Пенчо Славейков " и " Данаил Николаев " и връзките със северните територии, по които към този момент работим ", отвърна я Йорданка Фандъкова.
Игнатов обаче видя тъмна мощ и в трафика. Виновни за него са вносителите на горива - те имали полза от тапите сподели претендентът на градската десница и изиска " зелени коридори ". Обеща да направи и център за ръководството на трафика. Наложи се Фандъкова да му напомни, че подобен център от дълго време има и да го предложения да види на място по какъв начин работи той. Ще вляза вътре единствено като кмет, наду се мераклията за власт.

Бонев си приписва заслуги на общината

Куп заслуги си приписа претендентът на " Спаси София " Борис Бонев. Когато нещо е положително, то е по ваш сигнал, когато не ви харесва - общината е отговорна, отвърна го Джамбазки, откакто Бонев разгласи, че е издействал бус лентите в София и дори персонално е написал законовия текст за тях. Заяви също, че всички наказания за поправки в София били след сигнали на " Спаси София ". Той работел за града от 10 години. Но нещо в сметките не се връзва, тъй като е на 31, има зад тила си 2 магистратури в Сорбоната, които или е взел гундеркински преди 21 или е замервал фугите по столичните поправки, наблюдавайки ги с бинокъл от Париж.

Темата за расизма бе усърдно отбягвана

Няколко пъти Ангел Джамбазки се опита да зададе въпрос на Борислав Игнатов за циничното изявление против евреите на зеления Тома Белев, който е в листата на Демократична България за общински консултант. Но всякога Игнатов бягаше. Накрая го избави Антон Хекимян, който разгласи, че въпросът не е измежду тематиките на дебата. Защо? Затова това са умните и красивите ли, опонира му Джамбазки.

Новите обединения

Дискусията в бТВ бе показателна са обединенията, които могат да се оформят за балотажа в София, който съгласно социолозите е неминуем. Раздорът сред градската десница в лицето на Игнатов и Бонев бе забележим. Острието на " Спаси София " Бонев бе по-агресивен към " брата си по убеждения " Игнатов, в сравнение с към съперника си Фандъкова. Самият Игнатов пък даде всичко от себе си, с цел да покаже, че лявата Манолова му е по-мила от другояче идейно близкия ГЕРБ, някогашен съдружен сътрудник. Всичко това прави борбата за София освен една от най-интересните, само че и една от най-непредвидимите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР