Фандъкова получи наградата заради безвъзмездната подкрепа на еврейската общност, работата

...
Фандъкова получи наградата заради безвъзмездната подкрепа на еврейската общност, работата
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи наградата на Йерусалим

Фандъкова получи премията поради безвъзмездната поддръжка на еврейската общественост, работата й с българската еврейска общественост и нейната битка с антисемитизма и езика на омразата
Кметът на София Йорданка Фандъкова получи оценката „ Наградата на Йерусалим “. Наградата е одобрена и се връчва от Световната Ционистка организация в съдействие с Федерацията на Ционистите в България, Евреите от диаспората и 36 Ционистки организации в света.

Наградата бе връчена в наличието на Н. Пр. Посланика на Израел в България Йорам Елрон от госпожа Густи Брамерван, която е член на борда на Световната Циониска организация и ръководител на организацията на израелците в диаспората по света и ръководителя на Федерацията на Ционистите в България господин Николай Гълъбов. Наградата е статуетка изобразяваща шофар и маслинова клонка, типични за еврейската просвета и град Йерусалим.

Световната Ционистка организация отбелязва 125 години от основаването си от Теодор Херцел в Базел, Швейцария.

Наградата цели да отличат персони с високо публично значение ангажирани в работата с еврейската общественост и поддържащ съдействие с страната Израел и град Йерусалим.

Отличието се връчва за първи път на български държавник и жител в лицето на кмета Фандъкова.

Н.Пр.Посланика на Израел в България Йорам Елрон сподели: " Благодаря ви, г-жо кмет, за всички старания да насърчите съдействието сред общината и Посолството на Израел, както и напъните да подкрепяте толерантността и да се борите против антисемитизма, като не допускате провеждането Луков марш в София. Много е значима и работата ви за развиване на нововъведенията и високите технологии ".

" През тези години съм впечатлен от постоянството, скромността на госпожа Фандъкова, нейната безрезервност към работата за града и общностите, живеещи в него ", сподели Николай Гълабов.

Густи Брамерван поздрави кмета Фандъкова за нейната посветеност като жена кмет, която отстоява ясни правила и е почтен водач.

Кметът Фандъкова получи премията поради безвъзмездната поддръжка на еврейската общественост, работата й с българската еврейска общественост и нейната битка с антисемитизма и езика на омразата. През годините тя е подкрепила редица планове свързани с културата на еврейската общественост и способства за построяването на демократичните полезности в България.

„ Благодаря за високото отличие, сподели кметът Фандъкова. В думите си тя съобщи, че в работата си следва ясни правила и полезности. Еврейската общественост в България е другар и сътрудник на София, с който работим за развиването на нашия град. Заедно успяхме да запазим София като град на толерантността – полезност, която са ни завещали нашите предшественици.

Досега премията са получили министър ръководителя на Австралия, членове на Народното събрание на Дания, Южна Африка, международно прочут тенор в Мексико, кметове на европейски градове в Полша, Франция.

На формалната гала участваха заместнк-председателя на Федерацията на Циноистите в България господин Стамен Арсов, госпожа Юлия Дандолова, изпълнителен шеф на ОЕБ „ Шалом “, Слава Монова – шеф на „ Ашомер Ацъир България “ и представители на Световната Циониска организация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР