Фанатичната вяра в инфантилни зелени теории за светло екологично бъдеще

...
Фанатичната вяра в инфантилни зелени теории за светло екологично бъдеще
Коментари Харесай

Гретенизмът – оръжие на глобалния елит за тотален контрол въ...

Фанатичната религия в детски " зелени " теории за " ярко екологично бъдеще " превзема света в интерес на малко на брой. За да контролираш една общественост, би трябвало да контролираш три неща – придвижването, храната и мисленето, написа " Труд ".

Онзи ден в Германия на финалната права на предизборната акция в Берлин се състоя следващо сборище на гретенистите – почитателите на „ зеления “ екстремизъм, чието въплъщение е прословутата гимназистка Грета Тунберг.

Пред близо двайсет хиляди души самата Грета прикани за всеобщи митинги, тъй като Германия мощно закъснявала с ликвидацията на въглищната промишленост, планувана за 2038 година И разгласи, че не подкрепяла немските зелени, тъй като били прекомерно умерени.

Въпросът тук не е нито в личността на Грета, нито в разногласието има ли климатични промени и човешката активност, т.е. антропогенният фактор ли е повода за тях. Иде тирада за политическото събитие, което се свързва с нея. Ще го назовем гретенизъм.Това е фанатичната религия в детски " зелени " теории за " ярко екологично бъдеще ", което щяло да се реализира посредством разпродажба на света, какъвто го познаваме. Разбира се, с цената на жертви, ограничения и отвод от свободи, с цел да се построи “нов свят ", в който царува “климатична правдивост ".

Щом искаш да променяш света – значи искаш да правиш политика. А идеалът, който прожектираш във въображението на твоите последователи, инструментариумът и задачите, които поставяш, образуват политическата теория.

Гретенизмът носи белезите на тоталитарните идеологии. А те, от своя страна, имат един зложелател – Свободата. По думите на проф. Майкъл Цимерман от Университета в Колорадо еко-фашизмът е тоталитарно ръководство, които изисква от хората да пожертват ползите си за богатството на природата.

Други назовават концепциите на това новопоявило се политическо придвижване “зелен комунизъм ", трети - просто “екстремизъм ". Въпрос на изчерпателен ракурс.

Вън от всякакво подозрение е обаче, че гретенизмът не е някакво инцидентно младежко въодушевление, плъзнало като вирус из обществените мрежи и преляло в махленски активизъм.

Ако беше по този начин, Грета нямаше да шества като еко-богиня из международните либерал-прогресистки медии, нямаше да бъде одобрявана с почести от държавни глави и държавни ръководители от либерал-прогресисткия набор. Вратите на глобалистките, наднационални институции – от Организация на обединените нации до Европейски Съюз - нямаше да са отворени когато и да е за нея.

А гретенистките политики нямаше да обзет като горски пожар наднационални институции и национални държавни управления. Зад гретенизма стоят ползите на неолибералния глобализъм и международния хайлайф
който го проповядва. Защо? За да служи като остен, с който да подбутват националните страни да ползват универсализирани и все по-екстремни форми на обществено инженерство, наричано " зелена сделка” и “зелен преход ".

С каква цел? За да открият в последна сметка цялостен надзор върху човечеството. Това е същинската, въпреки и скрита цел, с която се промотират гретенизма и “зеления преход ".

Ако претекстът беше действителна грижа за околната среда и въглеродните излъчвания, щяха да поддържат една-единствена мярка - самодейността за засаждане на един трилион дървета по цялата планета. Вместо това, те желаят искат разрушение на света, какъвто го познаваме, на днешното ни благополучие, вероятности, работни места, независимост на придвижване. За да изградят някакъв техен свят в миналото в неразбираемото бъдеще.

С цената на изсмукване на трилиони от джоба на данъкоплатците. С цената на днешно обедняване и днешна безработица.

За да контролираш една общественост, би трябвало да контролираш три неща – придвижването, храната и мисленето. Чрез въздигането на гретенизма в наднационална политическа матрица, която силово се постанова на националните страни, световният неолиберален хайлайф в действителност се стреми точно към това - надзор върху придвижването, храната и мисленето.

Искат да преобърнат живота на човечеството, като го лишат от евтина и налична сила, на ниска цена и наличен превоз, евтини, потребни и налични храни. Стремят се да ни “покръстят” в тяхната нова “религия” – “зеления преход ", а всичко останало да афишират за разкол, която да се преследва от cancel-културата на гретенизма.

Затова желаят закриване на въглищната промишленост и замяната й с по-скъпа " еко " сила. Затова се стремят да редуцират опциите за владение на персонален автомобил с всевъзможни еко-регулации, натрапвайки скъпи и неефективни електрически коли. Естественият път е двете технологии - моторите с вътрешно горене и електрическите автомобили да се развиват редом и изборът на хората да покаже в коя е бъдещето, т.е. коя е по-достъпна и по-качествена.

Но гретенизмът не разрешава и декретира. Прави притежанието на персонален автомобил все по-скъпо и неловко, с цел да го трансформира в привилегия на елита, а да запрати " стадото " в следения от (тяхната) власт публичен превоз.

За да управляват храната, приготвят света, към този момент по-плахо, за възбрана на отглеждането на животни. Добитъкът изпускал газове и по този начин допринасял за климатичните " промени ". Глобалните корпорации и медийни централи, следени от тях, все по-натрапчиво пропагандират да не се яде месо.

И в това време към този момент се появяват разработки за синтетично месо и неговото всеобщо внедряване, като сурогат на животинската продукция. Животновъдството е в ръцете на милиони по света – от най-едрите, до най-дребните притежатели с по една крава. Синтетичното месо ще бъде патентовано от шепа световни корпорации. Бил Гейтс, да вземем за пример, към този момент работи в тази посока.

За надзор върху мисленето гретенистите търсят силов монопол върху екологичния дискурс – или мислиш вярно, т.е. като Грета, или си “маргинал, който унищожава планетата и лишава бъдещето на децата ". Няма причини, има канони. Няма полемика, има диктат.С гретенизма световният хайлайф ще ни направи по-бедни, по-зависими, по-малко мобилни
Кой им сервира свободата ни на тепсия? Контролираните от световния хайлайф наднационални институции, като Организация на обединените нации и Европейски Съюз.

Кой им оказва помощ? Техните " потребни идиоти " на националните партийни арени - либерали, прогресисти, зелени и други левичари и фунционално необразовани юношески деятели. Кой промива мозъците на необятните маси? Либерал-прогресистките медии и превзетите от културния марксизъм западни университети.

Гретенизмът е просто едно от оръжията за реализиране на цялостен надзор върху популацията от страна на световния хайлайф. За елиминиране на демократично определените национални управляващи от вземането на суверенни решения в региона на стопанската система и околната среда.

И преобразяване на националните страни в смирен реализатор на декретите на наднационални органи, които са непристъпни за гражданския надзор и демокрацията. Господство на неизбраните, на подмолно селектираните из лъскавите паркетни соарета на световния хайлайф. Това е властовият модел на гретенизма.

Тук към този момент отиваме оттатък рутинната политика. На карта е заложена Свободата. Гретенизмът би трябвало да бъде изкоренен. Либерал-прогресисткото статукво в Европейски Съюз - разрушено.

Борбата и съпротивата - интелектуална, идеологическа, политическа - е императивът на епохата. Гретенизмът е откъс от огромния идеологически разлом – световен хайлайф против нациите, неолиберален глобализъм против народна власт. Или си с гретенистите, или си против тях. Нищо повече и нищо по-малко!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР