„Фалшиви новини“ придоби известна легитимност, след като беше определена за

...
„Фалшиви новини“ придоби известна легитимност, след като беше определена за
Коментари Харесай

Употребата на „фалшиви новини” скочи с 465%

„ Фалшиви вести “ закупи известна легитимност, откакто беше избрана за дума на годината на речника Collins поради „ вездесъщото й наличие “ в последните 12 месеца, написа Guardian.

Лексикографите на Collins Dictionary, които следят листата от 4.5 милиарда думи на речника, обявиха, че потреблението на думата е повишено с 465% от 2016 година насам. Фразата участва постоянно в реториката на Доналд Тръмп, единствено в последните няколко дни той писа в Twitter по какъв начин „ подправените вести работят изключително “ по отношение на следствието на съветската интервенция в американските президентски избори през 2016 година, и по какъв начин „ подправените вести са слаби “.

Collins осведоми, че „ подправени вести “ стартира да се употребява през 90-те години на предишния век по американските малките екрани и се отнася за „ подправена, постоянно сензационна информация, популяризирана под прикритието на съобщаването на вести “. Употребата на фразата се усилва от 2015 година и доближава голяма известност тази година, заради което получава справедливо място в идващото печатно издание на речника Collins.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР