Фалшива тревога за приближаваща балистична ракета стресна жителите на Хавайските

...
Фалшива тревога за приближаваща балистична ракета стресна жителите на Хавайските
Коментари Харесай

Епичен фал! На Хавайските острови получиха фалшива тревога за приближаваща балистична ракета

Фалшива паника за приближаваща балистична ракета стресна жителите на Хавайските острови. Тревогата била подадена простъпка от чиновници в локалния клон на ръководството за изключителни обстановки.

До мобилните телефони на хората било пратено известието: „ Заплаха от балистична ракета, идваща към Хавай. Потърсете неотложно леговище. Това не е обучение “, изписано с основни букви.

Впоследствие представителят на ръководството Ричард Репоза сподели, че станало дума за подправена паника и се води следствие по какъв начин се е стигнало до нея.

Фалшивата паника обаче породи суматоха измежду жителите и в обществените мрежи на фона на севернокорейската нуклеарна и ракетна закани.

Сенаторът демократ от Хавайските острови Брайън Шатц сподели, че случаят е вследствие на човешка неточност, без да навлиза в детайлности.

Предполага се, че става дума за неточност на системата за паника „ Амбър “, която зависи от министерството на правораздаването.

Съобщението, получено от жителите на Хавайските острови е било предопределено за тестване на системата и е било пратено по простъпка, се споделя в изказване на уеб страницата на локалната метеорологичната работа на Хавайските острови.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР