Фактури за плащания от Булгаргаз“ на посреднически фирми показа днес

...
Фактури за плащания от Булгаргаз“ на посреднически фирми показа днес
Коментари Харесай

Делян Добрев показа фактури: Двата танкера - продадени, нито молекула американски газ не е дошла у нас -

Фактури за заплащания от „ Булгаргаз “ на посреднически компании сподели през днешния ден пред публицисти във Варна Делян Добрев от ГЕРБ/СДС. Той посочи, че документите ще бъдат качени и на неговата страница в обществените мрежи, откъдето биха могли да ги видят и органите на правораздаването в страната.

Асен Василев от „ Продължаваме Промяната “ сподели, че не е виждал документи, че се купува газ от медиатори, единствено че има фактури, уточни Добрев.

По думите му в действителност тези компании купуват от „ Газпром “ и продават на „ Булгаргаз “, само че с 30 % по-висока цена.

Единият медиатор е компанията МЕТ, от която идва сегашният шеф на „ Булгаргаз “, добави Добрев.

Според него частната компания си е назначила шеф на държавното дружество и за последните три месеца е осъществя най-сериозните покупко-продажби с газ. Има и фактури, че Булгаргаз “ е купувала от съветския медиатор на „ Газпром “, както и от гръцкия сътрудник на съветската компания, добави Добрев. Според него за последните три месеца страната ни е купила газ за към 630 милиона евро, като медиаторите са получили 200 милиона евро.

Двата танкера с американски газ, които дойдоха, бяха продадени в Гърция и Турция, у нас няма фактура от снабдител на американски газ, сподели още Добрев.

Той акцентира, че като изключим азерския, 100 % от останалия газ у нас е съветски.

" В страната ни не е пристигнала нито една молекула американски газ ", сподели Добрев.

Според него даже да дойдат седем танкера с полутечен газ от Съединени американски щати, те няма да са задоволителни за българската стопанска система. Прогнозата на Добрев беше, че дефицитът у нас ще бъде към 1 милион мегаватчаса на месец. Иначе казано, количествата ще са задоволителни за към две трети от стопанската система, уточни той.

За образувания от служебния кабинет спешен щаб Добрев сподели, че той към този момент работи 7 дни, само че към момента няма информация да е взел някакви решения или да е подхванал някакви стъпки за решение на казуса. Той изрази опасения, че бездействието може да продължи до изборите, като в това време се кърпи ситуацията, с цел да се трансферира казусът по-късно на новите ръководещи.

На въпрос за вероятно арбитражно дело сред България и „ Газпром “ Добрев уточни, че ще е доста мъчно за страната ни да потвърди, че не приема указа на президента Владимир Путин като форсмажорно събитие за компанията, до момента в който страни като Италия, Австрия, Германия го одобряват.

Той разяснява и днешното изявление пред Нова телевизия на някогашния министър председател Кирил Петков, в което той съобщи, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов " би трябвало да се пенсионира ” и, че “при работеща правосъдна система - би трябвало да върви в пандиза ”.

На тези думи Делян Добрев отвърна с това, че не Борисов, а точно Петков и Василев са тези, които би трябвало да се “притесняват по какъв начин да избегнат влизането в пандиза ”.

Той упрекна водачите на Политическа партия, че българското общество е “ощетено с 200 млн. евро ” поради работата на Петков и Василев по преодоляване на газовата рецесия.

“Кирил Петков и Асен Василев да си търсят положителни юристи! В един миг този шеф на МЕТ, като вземат да го викат в прокуратурата, ще стартира да си споделя истината ”, съобщи Добрев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР