Фактите за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги са налице

...
Фактите за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги са налице
Коментари Харесай

Ердорган настоява съдебният процес за Хашоги да е в Истанбул

" Фактите за убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги са налице и това закононарушение е подробно планувано ". Това съобщи пред турския парламент президентът Реджеп Таийп Ердоган.
" Искам да приказвам за убийството на Хашоги, обстоятелствата по което са открити, само че има и доказателства, че убийството е планувано деликатно. На 1 октомври (един ден преди гибелта на Хашоги) в Истанбул са пристигнали три групи саудитски жители. Те са отишли в генералното консулство и по-късно са поели към Белградска гора и провинция Ялова ", съобщи президентът.
Турският президент заяви още, че е предложил на Рияд съпричастните в убийството на Хашоги да бъдат съдени в Истанбул. Ердоган упорства правосъдният развой против 18 обвинени саудитци да се организира в Истанбул и съобщи, " всички, които са играли роля в убийството " ще се изправят пред наказване.
Ердоган посочи, че убийството е било " планувано " дни преди да бъде осъществено , което излиза наяве от " разписанието " на саудитския екип, изпратен в Истанбул за изтезанието. Ердоган добави, че към момента желае отговори по редица въпроси, в това число " кой е дал заповедите " на екипа, съобщи БГНЕС.
Освен това проличава организация и заради обстоятелството, че охранителната система на консулството е била изключена преди да бъде осъществено убийството на саудитския публицист.
Турският президент изрази доверие в съдействието на саудитския крал Салман при следствието на убийството, който развой се следи по целия свят. В същото време Ердоган прикани към основаването на самостоятелна комисия по следствието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР