ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Системата е объркана по рождение!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Не вие, а системата не разрешава да се излъчи ясно болшинство. С 30 или 40 партии и коалициики нищо няма да се промени в никакъв случай, тъй като огромните задушават дребните и с цел да пробият даже 30 малките екрани няма да са задоволителни! По този метод, съзнателно се разпилява недоволството на обществото на безчет части, като кристална ваза хвърлана от прозореца на Дондуков 1 или 2 без значение.

На всичкото от горната страна в България, за разлика от другаде, всичко се заплаща. Не става дума за " платен избор ". Свсем не. Самото присъединяване в секциите, броенето и носенето на чували с протоколи е платено. Партиите и обединенията са платени с цел да вземат участие в изборите. Така сульо и пульо събира другари, основава партия, приказва нелепости по малкия екран и получава пари! Кандидатите за народни представители в България не рискуват фамилния си бюджет, както е на всички места по света. Българската изборна система наподобява на лотария. Всеки може да си опита шанса.

Политолози, социолози и публицисти дума не обелват, макар че пътуват и поддържат връзка с непознати сътрудници. " Платено общество " няма да се трансформира в " Гражданско общество ", без значение от машини, бюлетини или пръстови отпечатъци. Захари Стоянов е пътувал също до Париж, само че не да се снима пред Айфеловата кула или да пазари чорапогащници, а с цел да внедри в България френския парламентаризъм.

Знаете ли за какво актуалните политици, депутати и евродепутати пътуват, само че освен не внедряват видяното и чутото на Запад, а " заглушително " мълчат като риби? Много просто. За актуалният политически и медиен хайлайф " Мълчанието е злато! " Ако внедрат действителна и мечтана от народа народна власт, техните места ще " изтинат ". Затова още от сутринта ритат топката в тъч с прогнози за последващи избори.

При състояние, че страната продължи да изсипва чувал с пари върху партии, обединения и секции, нищо няма да се промени, като се изключи % отишли на риба!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР