ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Слави Трифонов и двете големи беди на днешна България

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Докато Слави Трифонов беше " просто чалгаджия ", образованият хайлайф не му обръщаше изключително внимание. После обаче той реши да излезе от тв приемника и да влезе в политиката. А там се трансформира в публично рисково събитие.

Коментар от Александър Андреев:

Две са огромните беди на днешна България: простащината и корупцията. И неведнъж те любовно се прегръщат.

Простащината наподобява по-безобидна, само че въобще не е. Да вземем образеца с господин Слави Трифонов. Докато той беше " просто чалгаджия ", образованият хайлайф в България не му обръщаше изключително внимание. А когато му обръщаше, високомерното резюме гласеше нещо от рода на: " Развлечение за простолюдието. Хората обичат чалга, циничност и простотии. А тв приемникът има копче ".

Когато Слави Трифонов реши да излезе от тв приемника

После обаче господин Трифонов реши да излезе от тв приемника и да влезе в политиката. А там копче няма. И без да се усетим, Трифонов се трансформира в публично рисково събитие. Всъщност: без да се усетим, общественият живот последователно се пренасели с човешките артикули на славитрифоновата хармония. Стигна се до такава степен, че сега институцията, която би трябвало да бди за приличието и морала в електронните медии, Съвет за електронни медии, се управлява от някогашна поетеса, на която се приписва авторството на неувяхващия стих " Ще ти скъсам г**а ". И която - за какво да се чудим - произлиза точно от развъдника на господин Слави Трифонов. Пак от там се породи и явлението Тошко Йорданов: политик, който край масата с съдружните си сътрудници очевидно демонстрира междинен пръст (но след това го отрича). Политик, който постоянно приказва на махленски език, а в Народното събрание се държи като на студентски ваучър. Тъкмо господин Йорданов въплъщава рисковата наклонност, за която става дума: в близост обезпокоително се надига антисистемното, антиполитическото, вулгарното и безцеремонното. Вулгарно и безогледно. Точно като " нецензурност и корупция ".

Днес тези хора в България, които имат свойството, наречено " домашно образование " ; тези хора в България, които държат на човешкото възпитание и желаят да живеят на чиста улица, да почиват на плаж без угарки и без гръмка чалга от прилежащия бар; тези хора в България, които се стремят да мислят с главите си, а не с обмена на веществата и с хормоналната си система; всички тези благовъзпитани и положителни хора вероятно към този момент осъзнават, че излезлият от тв приемника господин Слави Трифонов е публично рисков и че на изборите на 2 октомври тази социална заплаха не трябва още веднъж да се позволява в българския парламент.

Въпросът за виновността

А виновността, че на това събитие не беше оказана опозиция още в " безобидния " му интервал, е обща - на всички мислещи, на всички благовъзпитани, на всички, които високомерно подминаваме стихове като " Ще ти скъсам г**а ".

Защото простащината е тъкмо толкоз рискова, колкото и корупцията.

*****

Този коментар показва персоналното мнение на създателя. То може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР