ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Харвардци имаха една работа, в която да покажат, че не са аматьори, но се провалиха

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Водещата поръчка на " Харвардите " не беше, че ще са националисти, та да им се сърдим какво вършат по тематиката Македония.

Не беше, че ще са атлантически ястреби, та да им се сърдим по отношение на помощта за Украйна.

Не беше, че са хора на културата, та да им се сърдим за Просто Наско.

Водещата им поръчка беше, че са специалисти от бизнеса, които ще вкарат ред във финансите на страната и задвижат нейната стопанска система. Самият Петков беше длъжностен министър на стопанската система, а Асен Василев - на финансите.

Да оставим настрани другата водеща поръчка - че не стопираха кражбите, нито съумяха да вкарат някой от " неприятните " в съда. Тук може да се оправдаят със системата, прокуратурата и впрочем.

Но какво е оправданието за цялостния неуспех в сферите точно на финансите и стопанската система? Там няма " Гешев ", който да им пречи. Напротив - в тези браншове концентрираха невиждана власт в ръцете на доста стеснен кръг доближени към Асен Василев, Даниел Лорер и дамата на Лорер. Там влака го карат единствено те - " специалистите ", " сполучливите в бизнеса ", " А-отборът ".

И до каква степен го докараха този трен?

До там чак в Брюксел да предизвестяват, че кабинетът тласка България към неконтролируеми разноски. Ако до в този момент не вярвахте на всички специалисти, които предупреждаваха. Николай Василев, да вземем за пример, тръби от 18 Април и никой, сякаш, не го чува. Трябваше да стартират и от Брюксел да се тормозят към какъв масраф сме се насочили, с цел да получи отзив.

Имахте ЕДНА работа. Една основополагаща поръчка и извор на легитимност. Един бранш, в който трябваше да сте специалисти, приключили в Харвард и развивали сполучливи бизнеси. Една сфера, в която нямате право да сте дилетанти - финансите.

А се оказахте тъкмо такива, и цената за това ще я плащаме с години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР