ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

България не е Германия! За голямо съжаление...

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.

Много са разликите сред двете страни, само че има една, която става все по-актуална. Никой немец не разрешава да му се приказва за фашизъм. Страницата е обърната и даже Русия, страната дала 20 милиона жертви на нацизма не демонстрира никакъв реваншизъм към някогашния си окупатор. Въпреки принадлежността към НАТО двете страни поддържат непрекъснат разговор, без преднамереност. Икономическите връзки са от изгода и за двете страни.

На Балканите не е по този начин.

От свадата Сталин - Тито " македонският въпрос " не е преставал да основава вътрешно, от време на време и външно политически грижи на ръководещите по отношение на триъгълника Солун - Скопие - Благоевград. В продължение на епохи там са живели български македонци или македонски българи, които приказват български акцент. Чертожниците на балканските граници от Версай, Ньой и Берлин отхвърлят да вземат под внимание този факт. Никой в никакъв случай не приказвал за самоопределяне. Причината е постоянно една и съща - страха от обединяването на Македония с България, което ще наруши равновесието на полуострова и в следствие в Европа. Обединението на многомилионно славянско население, обвързвано с Русия посредством книжовност и вяра постоянно се е смятало за недопустимо от западноевропейците и в следствие и от американците. За да бъде откъснато от България, македонското население първоначално това са границите. Цели 70 години, те са били милитаризирани и строго охранявани. Връзки и стокообмен са били прекратени. Следващият стадий е идеологията оправдаваща другите типове диктатури. Македонският диалект също е подложен или на възбрана, или на забележителна дисторция. В Гърция насилието против популацията с български корени е може би най-жестоко.

Първите жертви са проповедниците. Въпреки, че българи и гърци са православни християни, нашите попове са били бити и хвърляни във варници. На учителите по български са слагани жици в устата, по които е пускан ток. Имената на селата и градовете са сменени с гръцки. Всички надписи в българските църкви в Егейска Македония са изтрити или замазани с цимент, на който написа Византийски храм. Надгробните плочи и кръстове с български имена са заменени и върху новите буквите са единствено гръцки. Днес всички наши братовчеди, останали там са с гръцки имена. През целия този интервал нито един митинг не се е чул от Европа, нито от България. И до през днешния ден в Егейска Македония българската тирада, книжовност и са неразрешени. Гърците отхвърлят този факт, само че едно посещаване по тези места е задоволително с цел да се види истината. В прилежаща Вардарска Македония българските македонци също са подложени на принуждение и гнет, до премахване на всичко обвързвано с България. В диалекта са вкарани сръбски думи и ударенията са изменени. И там длетото е играло значима роля. В Охрид, многовековна духовна столица на България, е основан първия български университет. Днес на входа му написа " Първи Славянски университет ". Почти целия хайлайф в Скопие е приключил висшето си в Белград и е откърмен с антибългарска конфигурация, която се е употребила за вътрешната политика на страната. Каква е задачата на македонските медии, през днешния ден, когато Северна Македония чука на вратата на Европа, да вадят тематиката за " българския фашизъм "? Според вестник " Нова Македония " в България е имало фашизъм тъй като " опозицията е била потискана принудително, имало е тирания и антидемокрация ". Щом като тези изказвания удостоверяват съществуването на фашизъм, Титовата тирания също е фашизъм, тъй като кървавото владичество на хърватският деспот дава отговор на същите характерности. УДБА е ескортирала стотици опозиционери до острова " Голи оток " с еднопосочен билет. Нова Македония " заявява, че България не е избавила евреите, тъй като е взела участие в " Холокоста ". Вестникарите от Скопие имат поради депортирането на 12 хиляди евреи от Македония към лагерите на гибелта, минали през българска територия. В Израел чудесно знаят какво тъкмо се е случило по тези места и надали черпят информация за погрома над евреите от Вардар, в изявленията на " Нова Македония ". Все отново тъй като съгласно Скопие, българите не са създали нищо за " македонските " евреи, какво направиха те самите с цел да ги спасят? Колко от тях легнаха на релсите с цел да спрат влаковете на гибелта? Ако дефиницията за " фашизъм " е отношението към евреите, какво биха споделили писарите от скопските вестници за държанието на поляците, на чиято територия са били лагерите? Архивите на УДБА още не са отворени, до момента в който тези на МВР/КДС са. Диктатурите в Гърция, Югославия и България са факт. Жертвите са доста. Българите останали в Егейска Македония са се избавили откакто са се оповестили за македонци.



По същия метод са постъпили и българските потомци във Вардарска Македония. В България нещата са по-различни. Поради зависимостта от волята на Сталин или на почитателите му, името на Пиринска Македония е изтрито от географските карти. Това доказателство за липса на доверие, след дългогодишното регистриране в документите за идентичност на характерностите " националност македонска " и " народност българска " не дава отговор на актуалните европейски закони. Шумът който се подвига към " ОМО Илинден " също е недоброкачествен и вреди за демократичното развиване в района. В договорите за участие в НАТО и Европейски Съюз ненужно написа - членовете на тези съюзи резервират без смяна на актуалните граници. Следователно Македонисти, Омовци и Александър Македоновци в случай че погледнат към Каталуния ще схванат, че се борят с вятърни мелници.

Няма интернационална организация без неточности. В Брюксел в централата на Европейският съюз въздействието на " Отворено общество " на Сорос работи против националните граници за сметка на районите. Започва се с подкрепяне на " районните езици ". И освен. " Българите са татари ", а македонците - славяни също е част от битката на Сорос против славянската връзка. От столицата на Съюза на Европа се изсипват средства за подкрепяне на районната специфика и език. Именно тези фондове стигат до Македонистите, като им пълнят главите с неосъществими проекти за автономност. За да продължат да работят в тази тенденция, за тях е жизненоважно да отхвърлят българския език, да громят българската етнос и да подхранват враждата основана от Тито против България. Тази наклонност надалеч не се споделя от цялата етническа мозайка съставяща Северна Македония. Там с изключение на сърбомани завладели пресата и върха на политиката, България има доста другари, които гледат с вяра към София.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР