ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Лидерът на Възраждане през 2017: Антиваксърството е умствена епидемия

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Костадин Костадинов през 2017: Антиваксърството е умствена зараза – това написа актуалният водач на “Възраждане” в персоналния си блог, оповестяват от gospodari.com.

Публикуваме цялостния текст на поста му, озаглавен “Новото средновековие” без редакция:

Има една добре известна приказка, че колкото по-малко знае един човек, толкоз по-компетентно се изрича по всевъзможни въпроси и тематики. Едва ли има място на света, където това да важи с по-голяма мощ, от българското интернет-пространство. Тук се вихрят едни от най-големите мозъци, които е раждала човешката цивилизация. Те схващат от всичко – от медицина, история, газови изследвания, нуклеарна физика, молекулярна химия, геополитика и каквото друго се сетите. Всичко това щеше да е доста занимателно, в случай че не живеехме във време, в което всеки с достъп до интернет и задоволително възторг може да наводни безусловно с каквото си изиска големи територии от осведомителното пространство.

Българите не са славяни, те не са и българи, те са траки. Нали знаете най-старото в света, намерено във Варна, и направено преди 6000 години? Е, ние българите, т. е., ние траките, сме го създали. История славянобългарска не е такава – същинското ѝ име е История славнобългарска. Нищо че на първата страница ясно си написа – това не е от голяма важност.

Чували ли сте за кемтрейлс?

Но по какъв начин може – това са самолети, които пръскат популацията с токсини, с цел да се разболява и да печелят фармацевтичните компании. Като споделих фармацевтика – експертите в интернет от дълго време са потвърдили, че имунизациите и изобщо медикаментите са нездравословни и всичко може да се лекува единствено с ракиени компреси и чай от липов цвят. А чесънът също по този начин лекува рак, щях да не помни този значим факт. Добивът на газ води до отравяне на земята, водата, въздуха и провокира трусове. Не единствено на шистов, само че и на какъвто и да е газ.

Храната по магазините е ГМО, от която дебелеем и се разболяваме от рак. Това последното не би трябвало да ни тормози, несъмнено, тъй като както към този момент стана ясно чесънът лекува рака. На последно място климатът се управлява и с ХААРП американците докарват урагани, суши и цунамита по целия свят. Малко в последно време ураганите помляха и американските щати, само че то е поради неприятните знания на американците по география. Ей го на, оня ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се похвали, че приказвал с президента на Американските Вирджински острови, които в действителност са американска колония, и той евентуално е приказвал с назначения от него самия губернатор. Но при такава огромна страна е обикновено да се обърка човек.

Всичко това води своето начало от Меката на всички откачалници в света – Съединените американски щати.

Там има фракция (амишите), която отхвърля достиженията на техническия напредък и всичко обвързвано с него – електричество, ток, течаща вода, коли, телефони, компютри, телевизия и т. н. Само преди няколко години, след диспути траяли повече от 10 години, на амишките фамилии се позволи да имат телефони, само че единствено такива с кабел, и то в случай че са в барака на най-малко 500 м от къщата!

Пак от тук произлиза и сектата на Свидетелите на Йехова, която отхвърля кръвопреливането и е „ потвърдила “, че то е нездравословно и води до гибелта на болните пациенти. Йеховистите също така отхвърлят и болничната помощ като цяло, тъй като в случай че някой се разболее, това е или тестване, или наказване. А те и в двата случая идват от Господ, затова би трябвало да се стискат зъбите и да не се търси помощ, тъй като другояче божеството ще се разсърди още повече. Едно отклонение на йеховистите съставлява сектата на антиваксърите (хора, отричащи ваксините). Те са малко по-либерални в съпоставяне със сектата-майка, само че като цяло са остро настроени против имунизациите и медикаментите.

Къде е казусът във всичко това?

Проблемът е, че във времето на всеобщата осведомителна съгласуваност лудостта на един бързо става полуда на доста. Някой написал, че от имунизациите децата развиват аутизъм, различен го прочел, трети го цитирал като персонално претърпяно и за няколко дни интернет почва да ври и кипи. Хората в голямото си болшинство не са осведомени с тематиката, тъй като няма по какъв начин да схващат от всичко (естествено), само че по чисто човешки аргументи надават ухо за неприятните вести и даже и да не ги одобряват, ги запомнят. И червейчето на подозрението се загнездва. Ами в случай че е правилно? Я по-добре, за всеки случай, да не си имунизирам детето. То нали другите са имунизирани, какво толкоз? И умствената зараза започва…

За шистовия газ

По същия метод е и с всичко друго сходно. Вчера ми се обажда една жена, разтревожена, че в Добруджа щели да добиват шистов газ. Обяснявам и, че няма такова нещо, дамата обаче не има вяра. Майка ѝ била споделил, пък тя чула от комшийката, която го прочела къде – в интернет. Е, кажете ми, по какъв начин да не повярва човек след такава сериозна аргументация? Отделих 10 минути да и обясня, че няма такова нещо, а че ще се вършат изследвания за елементарен природен газ. Жената обаче беше непреклонна – на ща и не ща, сондажа ще токсини всичко. Ами добре, споделям аз, като не желаете, значи няма да има, нали по тази причина се вършат публични разисквания, в случай че хората кажат не – няма да има нищо сходно. Тук дамата обаче ме умъртви със следния аргумент – не е правилно, те могат да ми вземат земята и ще ни отровят водата без да ни питат.

Познайте кой ѝ споделил това?

Майка ѝ, а тя пък от съседката и т. н. Върха на всичко обаче беше, когато същата тази персона стартира да ми споделя по какъв начин се добивал газ, че нямало да бъде отвесен, а накривен сондаж, който след това прекосявал в водоравен, след който щяло да се взривява подземен, да се палят въглищни пластове и от тях да се добива въглищен газ. Тук към този момент занемях! Само се осмелих да попитам какво работи дамата – оказа се, че е касиерка в някаква частна компания. Предполагам, че е компания за рандеман на петрол и газ, по този начин разпалено и аргументирано говореше госпожата. Но не питах повече, тъй като ме достраша да не стигнем и до нуклеарни опити в газовите сондажи.

Много хора с няколко прочетени публикации в интернет стават експерти по тематики, които изискват години образование и проучвания. Цялото ми потомство (родените преди и след 1989 г.) сме били имунизирани в учебно заведение и да чукна на дърво, не се сещам за някакъв случай, при който имунизацията да е унищожила някого. Това несъмнено не пречи на сектантите обаче с лека ръка да отрекат всяко достижение на медицината и в случай че може да се върнем към годините, когато 40 години са били преклонна възраст, а детската смъртност е била почти колкото раждаемостта.

За имунизациите

Вчера си направих един опит. Оказа се, че в обществото стартира да се заражда сериозен боязън от имунизациите. Просто тъй като всеки е чул някъде по нещо гадно за имунизациите. Оказва се обаче също по този начин, че никой от моите познати, а аз познавам извънредно доста хора, въпреки и да е чувал за всевъзможни гадости, не ги е виждал. Дори не познават потърпевши хора. Класическия образец на всеобщата неуравновесеност – не съм го видял, само че съм чул и го имам вяра.

Същото беше и преди време, когато се изселваха тюркоезичните ни съграждани по времето на така наречен Голям екскурзия. Тогава се носеха всевъзможни клюки – в един блок във Владиславово (моя квартал във Варна) турците изклали цяло семейство. В някакво село в Добруджа отровили водата и хората измрели. В Родопите отрязали главата на млад боец и я набучили на прът. А аз бях на 10 години тогава, представяте ли си какви още по-гадни клюки не са достигнали до мен? Представям си в случай че по това време имаше интернет каква вакханалия щеше да настане… Всъщност няма потребност да си го представям, аз го виждам и в този момент, и то задоволително ясно.

Най-лошото е, когато всичко това се показва като на мнение. А имат ли право на мнение отричащите кръвопреливането? Содомитите? А педофилите? Биещите и малтретиращите своите деца? А крадците, убийците и изнасилвачите? Нямат несъмнено, и ролята на обществото е да се опълчва твърдо на всевъзможни сходни обществени малформации и прояви.

Само че тук стигаме към този момент до сърцевината на казуса.

Маргинализацията на публичното схващане трансформира хората в полуграмотна сган, плашеща се от всичко и невярваща на нищо, която заради тази причина на „ изборите “ гласоподава още веднъж за ръководещите – които на собствен ред по-късно не престават опростачването и оскотяването на хората. Няма по-опасен от полуграмотния човек. Той може да чете, почти и да написа, само че не може да схваща и да проучва прочетеното. Приема всичко за чиста монета. Колкото повече стават полуграмотните хора в обществото, толкоз повече то деградира и се връща обратно към Средновековието. Във времето, когато хората са вярвали на всичко и са се плашели от всичко, когато не е имало ваксини, медикаментите са били колкото пръстите на едната ръка, токът не е съществувал, хората са живеели до 40 години, а храните са се броели на пръстите на другата ръка.

Този циничен цикъл на задълбочаващ се цивилизационен крах се пречупва или с гражданска война, или с настъпление извън, което унищожава изцяло и страната, и обществото. Това важи освен за нас, само че и за европейската, или за западната, в случай че щете, цивилизация като цяло. А по този начин като виждам, и у нас, и на запад от нас, няма доста революционери, само че за сметка на това от ден на ден стават младите, здрави и прави неимунизирани араби и африканци…

Коментарът на Господарите:

Властта трансформира хората. Желанието за власт даже още повече. Може би това е причина за коренната смяна във възгледите на Костадин Костадинов. А може би просто съумя да яхне вълната на недоволството на хората, които намерено наскърбяваше преди години. И му повярваха. Съдейки по изборните резултати, най-малко 127 549 души, които гласоподаваха за “Възраждане” и разрешиха тази партия да влезе в 47-ото Народно заседание.

Дали обаче предизборната акция, привлякла антиваксърите, е била откровена, следва да разберем. Припомняме, че в същата акция от платформата “Лъжеш ли?” откриха 19 неистини, изречени в народен ефир от Костадин Костадинов по време на неговите едвам 8 телевизионни участия. Може би тези неистини са част от пандемията от дезинформация, за която той самият написа през 2017 година. Може би тогава е разкрил тактиката, която създаде сполучливо за тези избори – разпространение на дезинформация за сливане на хората към страховете им. Хитър ход, признаваме. Но и злотворен. Не се знае какъв брой човешки живота може да коства тази дезинформация занапред, а и досега лиши прекомерно доста.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР