ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Докато пазим доброто настроение на кръчмарските компании, хора умират

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар във Facebook на доктор Аспарух Илиев, специалист по сигурност на имунизациите, началник на лаборатория в Берн:

Случи се това, което се опасявахме от месеци. Болниците са претрупани, лекари ще бъдат командировани, с цел да се запълват дупки. Поетапно се разисква спиране на планов банкет - това към този момент става от седмици, пробвайте се да се " шмугнете " някъде планово. Това са обезверени ограничения. Броят заболели надмина последните талази, с 10-дневно закъснение ще последва и смъртността. В момента от Коронавирус умират по 130-150/ден. Както ми написа един господин " Доставя Ви наслаждение да ни плашите ". Не, не ми доставя, ужасява ме какъв брой не се плашите, господине. Реално здравната система е в срив.

Какво може да се направи? Помислете за бустър, в случай че сте около/след 6-и месец след имунизация. Носете FFP2/N95 маски. Избягвайте огромни скупчвания на хора, изключително в случай че сте неимунизирани и неболедували. За децата би било добре на този стадий да не се събират на групи и класове. Опитайте се да не боледувате в идващия месец от съществени заболявания, изискващи болничен престой. Такъв апел звучи не изключително мъдро от моя страна, само че и обстановката не е изключително интелигентна. Дано иронията се усеща.

Моята молба към публицисти и шефове на лечебни заведения - практиката да не се позволяват журналистически екипи в Коронавирус отделенията има избрана логичност. На фона на извънредно поляризираните и тайни позиции, обаче, е належащо да се покаже действителността - тук не става с думи. Човешкият мозък възприема образни тласъци. На причини на политически лица, че в лечебните заведения имало изплашени хора, които нямат потребност от лекуване, е добре да се покаже какво става. Докато пазим положителното въодушевление на кръчмарските компании, хора умират. Молбата ми към колегите-лекари - бъдете виновни, обстановката е доста сериозна, внимавайте какво и по какъв начин казвате пред медиите, сдържайте си нервите, спазвайте рекомендациите на ECDC, EMA и европейските научни сдружения, не си измисляйте лични правила и просвета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР