ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Зеленият сертификат не ограничава свободата ни, а гарантира живота и здравето на другите

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Мнение от Цецка Бачкова, доктор по политически науки зам.-председател на ДСБ:

Измираме по над 200 българи дневно! Ако продължава по този начин, ще се свършим.

Вземете незабавно телефона и се обадете на ваш непосредствен, прочут, другар, който има прочут, непосредствен, другар, минал през пъкъла на КОВИД. Това е България!

След това затворете и незабавно позвънете на ваш непосредствен, прочут, другар, който живее във Англия или Дания. От него ще научите, че там коронавирусът към този момент не е опасност и животът върви пълноценно. Децата вървят на учебно заведение, залите за концерти и стадионите се пълнят, колкото фенове могат да поемат, заведенията за хранене работят на цялостен потенциал, бизнесът се възвръща.

Животът тече обикновено! Но зеленият документ е билетът за всички публични места. А това е реализирано посредством имунизиране. Ваксината ви дава сигурност, че даже да пипнете вируса, ще го успехите бързо и елементарно. Ако знаете по-сигурен метод да останете живи и здрави и да си върнете естествения живот – предложете го.

Зеленият документ не лимитира свободата ни, а подсигурява живота и здравето на другите. Така както:

- ходенето на учебно заведение не е насила, а построява образовани личности;

-плащането на налози е обвързване и ни държи споени като общество;

-спазването на законите не е ограничаване, а подсигурява правата на всички жители.

Бихте ли желали на посетители вкъщи ви да пристигна болен с холера, да вземем за пример? Или сътрудника на прилежащото бюро в работата ви да е с тежко заразно заболяване? Не, нали? Зеленият документ ви подсигурява, че индивидът до вас в работата, ресторанта, концертната зала няма да ви съсипе живота.

Много политици взеха решение да яхнат недоволството и да го преобразуват в електорална поддръжка и благосклонности по време на предизборната борба. Аз персонално считам, че държавното управление даже закъсня с въвеждането на меките рестрикции. Зеленият документ трябваше да влезе като условие доста по-рано, което намирам за демонстрация на съмнение и закъснение. Отчитам и куража да се вземе такова тежко решение, което би трябвало да се отстои.

Да, бяха позволени съществени неточности. Липса на съответна осведомителна акция, довеждане до нервност на хиляди родители и учители, които късно вечерта схващат, че на следващия ден децата не са на учебно заведение, и така нататък, и така нататък Искайте оставки, недоволствайте, коментирайте, само че персоналният ми апел е – ваксинирайте се и приемете зеления документ, по този начин както приемате, че с цел да се качите на аероплан, би трябвало да визиите билет и персонална карта.

Защото няма по-важно нещо от живота. Защото след живота остава НИЩО. Няма нито пари, нито политика, нито занимания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР