ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Washington Examiner: С помощта на Байдън Путин обяви енергийна война на Европа

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Уважението към Владимир Путин от страна на някогашния президент Доналд Тръмп, който създаваше илюзии, нормално се ограничаваше до неговите изказвания. Президентът Джо Байдън няма такова опрощение. Като наказване за политиката на Байдън в региона на енергийния шантаж, в този момент Путин води газова война с Европа, написа вестникът на Републиканската партия на Съединени американски щати Washington Examiner в материал, показан без редакторска интервенция.

Байдън може да упреква единствено себе си. С анулацията на глобите, наложени от администрацията на Тръмп и Конгреса, Байдън се съгласи да бъде издигнат газопровода на Путин „ Северен поток 2 “, благосъстоятелност на „ Газпром “. След това, изправен пред остра рецензия, Байдън подписа неуместна договорка с Германия в стила на комичната група Монти Пайтън. Споразумението имаше за цел да подсигурява, че Русия няма да употребява „ Северен поток 2 “, с цел да блокира достъпа на Украйна до милиарди долари такси за пренос на сила, и да се контракти с Европа за политически отстъпки в подмяна на постоянни енергийни доставки. Тази договорка като цяло беше безспорен фарс, само че не и за Кремъл, написа вестникът.

Затова в този момент Путин благодари на Байдън с неуместно отмъщени е, почтено самият популярен съветски сатирик Николай Гогол да се гордее с него.

С привършване на енергийните ресурси (в Европа) и идна студена зима, съветският енергиен колос „ Газпром “ прекъсва доставките на газ за Европа(намалява ги-бел. прев.). В понеделник на „ Газпром “ беше предоставена опция да резервира спомагателен директен потенциал за газопроводи, транспортиращи газ за Европа (включително към Обединеното кралство). Вместо това „ Газпром “ е резервирал единствено една трета от наличния си потенциал през Полша и към една десета от наличния си потенциал през Украйна. Това докара до обстоятелството, че цените на силата скочиха още по -високо и те към този момент надвишават 900 $ за хиляда кубически метра. Този ход беше подхванат от „ Газпром “ след сходно редуциране на доставките по -рано това лято.

Не би трябвало да има заблуда кой е отговорен за тези съкращения на доставките.

Ръководителят на " Газпром " Алексей Милер е марионетка на Путин. Той е част от остарялата петербургска армия на съветския президент. Всъщност политическият (а не бизнес) темперамент на дейностите на „ Газпром “ е добре прочут на разследващата общественост на Съединени американски щати. Нещо повече, Милер беше глобен от администрацията на Тръмп още през 2018 година Ясно е,че Милер следва инструкциите на Путин, разяснява изданието.

Това също е сетен подарък на Ангела Меркел от Комитет за Държавна сигурност (на СССР)

Канцлерът на Германия, който би трябвало да напусне поста си идната седмица (вероятно след основаване на ново немско държавно управление, което от време на време лишава месеци-бел.ред.), се оказа най -важният съизвършител на Путин (и даже намерено разположи обекти на ГРУ, свързани с химическите оръжия, на територията на своята страна). Путин споделя на Меркел какъв брой прави оценка слабостта ѝ. Сигналът от Русия ясно участва тук.

Буквално и нагледно Путин се показва като Бог на леда и огъня .

В този смисъл това е и сигнал към Байдън. Руснаците желаят Вашингтон да наподобява слаб, а европейците да се усещат подвластни от Москва. Путин дава на всички да схванат, че единственият метод да се стопли Европа е, в случай че Европа се „ огъне “ и „ склони глава “ към „ Северен поток-2 “ и остави Полша, балтийските страни и Украйна да отидат по дяволите, написа изданието.

Но не се тормозете, тъкмо както в Афганистан, връстниците на Байдън управляват всичко, приключва републиканският вестник (имайки поради Нанси Пелоси - бел. ред.).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР