ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Това се случи на 29 април...

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Това се случи на 29 април 2021 година По-долу предлагам изявлението ми против предлагането на " ИТН " за промени в Изборния кодекс, позволяващи в страни отвън Европейски Съюз да се откриват изборни секции със заявки от 40 души.

Уви, бях единственият от 240 национални избранници, противопоставил се на вносителите на скандалните ремонти.

Днес /б.р. в петък/ ЦИК разгласи: В РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ ЩЕ ИМА 121 СЕКЦИИ! На изборите на 4 април в южната ни съседка гласоподаваха в 35 секции, като Движение за права и свободи получи 87 % от вота или 19 283 бюлетини... В 45-то Народно събрание " ИТН ", благодарение на " Демократична България " и " Мутри вън ", обслужиха Движение за права и свободи, което на 11 юли може да усили изборните си резултати в Турция 3-4 пъти. Мая Манолова, Арман Бабикян и Мария Капон бяха основните ми съперници по време на бурния парламентарен спор, обвинявайки ме във всички смъртни грехове и представяйки себе си за бранители на демокрацията.

Дали в този момент тримата юристи на Движение за права и свободи ще си посипят главата с пепел? Дали трите партии ще изпратят свои наблюдаващи в тези 121 секции, с цел да управляват по какъв начин се гласоподава, кои гласоподават и по какъв начин се попълнят декларациите - пред комисиите или са авансово попълнени на български език...

От три дни тъкмо тази " тройка " пропагандират за сформиране на държавно управление в 46-то Народно събрание с поддръжката на Движение за права и свободи, което за " протестърите " към този момент не е " партия на статуквото ". Всъщност главата с пепел би трябвало да си посипят наивните гласоподаватели на " ИТН ", " Демократична България " и " Мутри вън ".

ЕТО МОЕТО ИЗКАЗВАНЕ В 45-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ:

Уважаема госпожо ръководител, Уважаеми народни представители,

През 2016 година 43-то Народно заседание реши в страните отвън Европейския съюз броят на изборните секции да бъде стеснен до 35 секции в страна. За голяма изненада, по самодейност на партия " ИТН " на Слави Трифонов и с поддръжката на " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ", в 45-то Народно заседание се предлага в законопроектите да се върне остарялото състояние отпреди 2016 година. Което планува да се понижи броят на нужните заявки за откриване на секции в страни отвън Европейски Съюз на 40, както и да се основават автоматизирано секции, в случай че на предишни избори в последните 5 години е имало формирана най-малко една секция, в която са дали своят вот не по-малко от 100 гласоподаватели.

Кого обслужва това предложение? То обслужва Движението за права и свободи. То връща Република Турция като решителен фактор в българския изборен развой. То разрешава на Анкара да е брокер в българския парламент! Защо давате на Движение за права и свободи този електорален подарък? Господин Трифонов, господин Иванов, госпожо Манолова, в действителност ли по-късно ще натиснете зеления бутон и ще позволите на турския президент Ердоган да има решаващата дума в изборния развой в България? Госпожи и господа депутати от партия „ ИТН “, ще се подчините ли на това решение на вашите парламентарни водачи, което е всичко друго, само че не демократично и национално отговорно? Давате ли си сметка до какво ще докара отпадането на броя на изборните секции в страни в които демокрацията е непозната дума, правата на дамите са мит, а пандизите са претъпкани с публицисти?

Та в тази страна даже не дават стол на ръководителя на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен, с цел да седне като равна на президента Ердоган… Турският президент отхвърля стол на ръководител на Европейската комисия, единствено тъй като е жена, а вие в този момент ще му дадете безконтролното право да дефинира броя на изборните ни секции в Турция, броя на гласувалите в тях и в последна сметка…да кадрува в тази зала! Вие, депутати от „ ИТН “, съзнавате ли какво ще подкрепите с отпадането на броя на секциите в Република Турция?

И в случай че съзнавате, не се ли срамувате от това, което ще извършите? Обръщам се към депутатите от ГЕРБ и „ Демократична България “, доста от които през 2016-та гласувахте за ограничаването до 35 секции. Защо тогава поставихте рационално ограничаване за броя на секциите, а в този момент обслужвате Движението за права и свободи? Ако държите на своите правила и убеждения, предпазени преди 5 години, какво ви пречупи, та в този момент ще гласувате не по съвест, а по непозната воля?

Накрая се обръщам към народните представители от „ Изправи се! Мутри вън! “: Не позволявайте партийната инструкция да стои по-високо от националните ползи! На 4 април, с помощта на камерите на българските наблюдаващи в Турция, видяхме онлайн по какъв начин в секции в нашата южна съседка се попълнят заявления на хора, нито говорещи, нито пишещи на български език. Ако това Народно заседание одобри отпадане на броя на секциите в страни отвън Европейски Съюз, то на идващите избори броят на откритите секции в Турция със единствено 40 заявки …може да са стотина.

Преди да гласувате този текст, запитайте се още един път: Кому е преференциален той? И няма ли да допуснете съдбоносна неточност, подкрепите ли отпадането на ограничаването за гласоподаване до 35 секции в страни отвън Европейския съюз?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР