ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Христо Иванов за ФАКТИ: Ще има комисия, чрез която ще настояваме за пълно разкриване на подслушването

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
„ Очевидно е, че в България има вкоренена процедура на корист с опцията за потребление на специфични разследващи средства във връзка с публицисти, цивилен деятели и опозиционни политици. Това е част от режима на мачкане, на страхуване, на елиминиране на опозицията и опцията за някаква опозиционна и сериозна позиция по отношение на ръководещите “.

Това сподели пред ФАКТИ ръководителят на „ Да, България “ и съпредседател на коалиция „ Демократична България “ Христо Иванов. Свързахме се с него за коментар на случаите с подслушване на публицисти, деятели и политици.

Припомняме, че през вчерашния ден Георги Георгиев от гражданско съдружие БОЕЦ разгласява документи с доказателства за личното си подслушването и за подслушване на диалози сред него и публицистите Люба Кулезич, Димитър Стоянов от Bird.bg, Мирослав Митков от „ Евроком “, Весела Сетова и Николай Дойчинов от Агенция „ Франс прес “. Сред подслушваните публицисти и е нашият сътрудник от ФАКТИ Петър Здравков . Същите документи Люба Кулезич сподели в ефира на предаването си „ Честно казано с Люба Кулезич “.

„ Ние ще продължаваме да настояваме за откриване на цялата истина, за понасяне на отговорност и за дълбока смяна в службите, които до момента са били във форма на един наказателен режим “, безапелационен беше Христо Иванов.

Той разясни и по какъв начин би могло да стане това след започване на работата на 46-тото Народно заседание: „ Ще има комисия, посредством която ние ще настояваме за цялостно откриване и няма да позволим на Прокуратурата и другите служби да прикриват нищо. Ще преценим дали ще бъде в границите на плануванаъа по устав Комисия за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия или ще създадем специфична анкетна комисия. Въпрос на спор е. Със сигурност обаче „ Демократична България “ ще работи за това цялата истина да излезе в идващото Народно заседание “.

На въпроса за какво съгласно него се подслушват публицисти, жители и политици, той отговори: „ Защото режимът на Бойко Борисов се беше трансформирал в една мека форма на корупционен авторитаризъм . Имаме всички типове корист с власт, в това число и с опцията за потреблението на СРС-та “.

Тези СРС-та обаче се ползват след позволение на Специализирания углавен съд. „ Специализираният съд се трансформира в съд за обслужване на властта и мачкане на тези, които по един или различен метод са неугодни на властта. Това, единствено по себе си, не ги прави почтени, само че когато някой е отговорен, той би трябвало да дава отговор пред действително самостоятелен съд, с цел да можем да приказваме за правораздаване в тази страна “, сподели Христо Иванов.

Нашата цел не е да избегнем правораздаването, а да има действително правораздаване от самостоятелен съд, който ползва европейски закони “, безапелационен беше той.

„ Цялата истина още въобще не е излязла. Според мен това, което виждаме, е единствено върха на айсберга. Нашата задача е цялата картина да излезе на бял свят “, сподели в края на диалога съпредседателят на „ Демократична България “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР