ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Не е лесно Голиат да преглътне загуба от Давид

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
През март 2021 година систематично парализираното след 1990 година и от време на време обезкървявано по политически аргументи българско контраразузнаване разруши шпионска мрежа, работила дълги години в интерес на страховитото съветско разузнаване – чудовищно по размери и разполагащо с цялостната поддръжка на Владимир Путин и полагащите се с нея големи бюджети. Каква подигравка... Давид против Голиат!

И внезапно руснаците се запитаха – по какъв начин е допустимо това?

В изявление пред „ Русия Днес – Россия сегодня” по случай държавния празник на Руската федерация – Деня на Русия, оповестено на 12 юни и от Посолството на РФ, дипломат Елеонора Митрофанова си разрешава намерено да заплашва българските държавни институции. Явно наранена от последните дейности на българските правоохранителни органи по отношение на съветското разузнаване. Посланик Митрофанова изрично не е съгласна, че българските управляващи имат законови учредения, а вместо това насочва упреци, че работят в интерес на американските ползи.

Отрича и не признава – държание на един същински експерт. Признанието е неупотребим термин в разузнаването. Така както не се чака обществено самопризнание за триумфите на разузнаването, по този начин не се признават и триумфите му. Никоя страна не признава публично, че е шпионирала друга страна. Затова и се оповестяват най-различни други пояснения, които да звучат правдоподобно за необятната общност.

Не е и належащо руснаците да признават провалянето по последния случай – държанието им демонстрира, че са грубо засегнати.

„ Няма доказателства”, „ извършват поръчката на чичо Сам”, „ недружелюбни действия” и така нататък Какво би означавало това – че българската страна не е суверенна и правосъдната ѝ система е необективна? Не! Не може с сходни намеци да се оправдава едно от най-тежките закононарушения, което заплашва националната сигурност на България. И да! България има всяко право да търси отговорност от националните предатели, без значение от това, че последният половин век не е упражнявала това право. Този път българските служби се оправиха брилянтно. Да не би да свикнахте дейностите ви в тази „ братска” страна да са безнаказани? Затова ли сте толкоз гневни на „ лудите глави”, които слагат под въпрос комфорта ви на българска територия?

Според дипломат Елеонора Митрофанова българските държавни органи са инициирали дейностите против съветските шпиони в България поради „ чичо Сам”. Не е елементарно Голиат да преглътне загубата от Давид. По-удобно е да казваш, че си изгубил от някой с твоите мащаби. Но тези обезверени опити за опазване на съветското достолепие не правят работа пред интелигентния българин. А българинът е образован, колкото и да е необичайно за Вас, г-жо Митрофанова. Горда ли сте от неуспеха на съветското разузнаване в България? Дори да съумеете да заблудите някои от незапознатите читатели, самата Вие добре съзнавате, че това е неуспех.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР