ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

САЩ ще определят новия премиер на България

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Посланикът на Съединени американски щати Херо Мустафа се изявява като губернатор. Департаментът на Съединени американски щати напряко да ни взима и да ръководи България. Това не са думи на инцидентен човек, а на професор по конституционно право, освен това умел политик, народен представител от Великото национално заседание и длъжностен министър председател - Георги Близнашки.

Съгласен съм с него, все е имало дейни посланици и при руските, и при американските времена в България, само че такова знамение не е било. Такава супер интензивност не бяхме виждали, и то 40 дни преди избори: обиколки из министерства, та даже и в организации, военни учения, срещи и така нататък

Дружбата ни със Съединени американски щати не е от епохи, само че е за епохи. Нормално е посланикът на Велика Америка да се загрижи за българската страна, която е тотално разнебитена. Ама чак пък толкова... прекален светец и Богу не е мил. Г-н Близнашки даже не знае какъв брой е прав. Сетих се, че госпожа Посланичката си има шеф - цялостен асистент държавен секретар по политическите въпроси на Съединени американски щати - Виктория Нюланд. Тя доста нашумя преди години с думите: " Майната му на Европейски Съюз! " Та даже и въздържаната госпожа Меркел пророни: " Това е неприемливо! "

Виктория Нюланд може доста да помогне на България, като се има поради опитът ѝ в Украйна. Нека си напомним част от оповестения ѝ и в българската преса диалог, по време на украинския майдан с посланика на Америка Джефри Паят: " Не считат, че Клич /Кличко/ би трябвало да влиза в Министерския съвет. Не мисля, че е добра концепция. Арсений Яценюк има нужния стопански и управнически опит. Този вид Робърт Съри /специален делегат на Организация на обединените нации за Украйна/ ще свърши страхотна работа, с цел да се уредят нещата в Украйна. "

Да забележим резултата: боксьорът Виталий Кличко в действителност не влезе в държавното управление, само че го избраха за кмет на Киев. А господин Яценюк стана министър председател на Украйна, както искаше госпожа Нюланд. Не се показа добре завалията, след 2 години даде оставка и през днешния ден никой не си спомня за него. Русия употребява " понижението " и сграбчи Крим.

Най-много намаза от мероприятието синът на тогавашния вицепрезидент Байдън, който призна, че неговото име му е разрешило да получи място в Управителния съвет на Украинската газова компания " Бурисма " за по 50 хиляди $ на месец. В книгата си той признава, че ги е похарчил за алкохол, опиати и мадами. Млад човек, какво да прави.

С оглед на този опит в Украйна, предвиждам, че американските ни другари ще кажат какъв да е бъдещият министър председател в България, откакто се видя, че 165 депутати в 45-тото Народно събрание не можаха да излъчат подобен.

В момента Иванчо ми звънна да пита: " Бате, да не стане да ни вземат Варна, както руснаците взеха на Украйна Крим? " Успокоих го, че това няма да се случи, тъй като сме член на НАТО. Само ще ни се наложи да клекнем на Македония, да приемем Истанбулската спогодба и мигрантите.

Ние сме привикнали все някой да ни оказва помощ. Сега Германия няма да може да го направи, че партията на госпожа Меркел се обрисува да направи най-ниския си резултат от Втората международна война на изборите на 26 септември и не ѝ е до нас. Франция също е пред президентски избори, а над 20 генерали и адмирали, и хиляди бойци излязоха с отворено писмо, че армията би трябвало да се намеси, тъй като в страната кипи гражданска расова война, която французите губят. Така че надали господин Макрон ще пристигна на работна закуска в България, както починалият президент Митеран в зората на прехода. Затова в американците ни е вярата.

P.S.: Корупцията не е единственото закононарушение по света, има и други тежки закононарушения, като убийствата, да вземем за пример. Нали е народна власт, та и аз като някогашен парламентарен арбитър да попитам: за какво на прага на Капитолия бе убита беззащитната Ашли Бабит? Видях с очите си по унгарската телевизия по какъв начин беше разстреляна в упор. Защо бе убита - тъй като е бяла, или тъй като бе буен почитател на Доналд Тръмп? Или поради и двете? Кой е килърът - изправен ли е на съд?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР