ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Време е Европа да покаже червен картон на Борисов

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Депутатът от ГЕРБ Тома Биков, изживяващ се като трубадур и юрист на Бойко Борисов, направи изумително изявление, че европейската преса, критикуваща българското държавно управление, била платена!? Репликата му е обвързвана с сериозните изявления в авторитетни европейски медии, отразяващи тримесечните митинги в България против корупцията и мафиотското ръководство на ГЕРБ...

Снимки и сюжети от митингите откриха място на страниците на уеб сайтове и малките екрани (еталони за обективност) като „ Ди Цайт ", „ Ди Велт “, „ Шпигел “, „ Индипендънт “, „ Евронюз”, „ The Brussels Times “, " Политико ", „ Интелинюз “, „ Гардиън “, “Файненшъл Таймс”, The World и други

Но какво се крие зад несъответстващото изказване на Биков?

Вероятно то е проекция на обичайните практики на ГЕРБ за финансово „ опитомяване” на послушните медии или наказания за инакомислищите посредством „ изгарянето” (думи на Борисов) на проверяващ опозиционен публицист и народен представител. Заради тези позорни практики България е на 111-о място по независимост на словото – някъде към Габон, Боливия, Централно-африканската република или Замбия... Или пък Биков внушава на топящия се гербаджийски електорат, че Европа обича Борисов, а в Брюксел към момента звучи елейният му „ конграчулейшън”?

Но обвиняването (или оправданието), че европейските медии са меркантилни, не дава отговор на острите въпроси, идващи от Европейския парламент за корупцията, за властовия произвол, за полицейските репресии в България, за фотосите с милиони евро и скандални аудиозаписи на Борисов. Преди дни ирландската евродепутатка Клеър Дейли сподели, че България се ръководи от бандити – такова е и чувството от над 60% българи.

След като Биков изстреля в ефир своя бисер, Фондация „ Конрад Аденауер” на ХДС (партията на канцлера Меркел) строго съобщи, че немските медии не са платени! А това си е чист жълт картон и отвод за по-нататъшна поддръжка на политическия план ГЕРБ - умислен и роден в Мюнхен с финансовата поддръжка на десните немски фондации „ Аденауер” и „ Зайдел”.
Жълтият картон от Европа за Борисов и кликата му към този момент е реалност!

Но на мафиотско-мутренския модел „ ГЕРБ” занапред би трябвало се покаже червен картон на предварителни и почтени избори, извършени от длъжностен кабинет, излъчен от президента на Републиката Румен Радев, който има най-високо доверие съгласно болшинството български жители.

Проф. Светлана Шаренкова
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР