ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Исторически срам

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
„ Моят другар Тайипи “, „ Отивам на вечеря с моя другар “, „ В Европейски Съюз знаят, че мои другари са Тайипи и Путин “… Борисов обича да се хвали, че е в другарски връзки със мощните на деня във значими страни. Че е „ мост сред Брюксел и Турция “. Прибавете към приятелите му Тръмп, Меркел, Макрон, Орбан и други

Това храни самочувствието му. И евентуално оказва помощ за превъзмогване на комплекса за непълноценност. Има подобен у Борисов и той се стреми да го прикрива точно с фукане на сходни връзки. Под повърхността обаче се крият неприятни секрети. Като случая с предадените на Турция към 90 нейни жители, считани за хора на Фетулах Гюлен.

Иван Гешев с лекост и наслаждение упреква в антидържавни дейности русофили и хора, които са говорили с Васил Божков, да вземем за пример. Но трети ден мълчи за разкритията на немското издание „ Шпигел “ за съзнателното слугуване на Анкара посредством нейния към този момент някогашен дипломат в София Сюлейман Гьокче от българския министър председател, основен прокурор и шефове на разузнавания. Никакъв знак, че абсурдът ще се проверява или най-малко ще бъдат тествани изнесените данни.

Толкова е непоносимо, че е мъчно да се разяснява. Но пък излиза наяве, за какво съществува ироничното Булгаристан.

Ето по какъв начин ще се развият нещата.

- Борисов ще изясни, че е правил всичко в името на България и нейната непоклатимост.

- Секретните грами ще дефинира като нещо недоказано, както стана със фотосите на чекмеджето с милионите и златото, с следствието на къщата в Барселона, записите за „ простата кърджалийска п…а “ и други

- Цацаров ще твърди, че е спазвал законите и няма да обели дума за решението на съда.

- Шефовете на служби няма да се появят, нито ще разясняват.

- Остриета на ГЕРБ ще въртят и сучат, че по този начин било по закона за Министерство на вътрешните работи, че имало проблем с документите и прочие простотии.

- Опозицията ще измърмори нещо, само че без последствия за героите на абсурда.

- Институциите ще запазят безмълвие, а Външно ще изясни, че няма задоволително данни, с цел да реагира. Знаете коя ще изрече тази нелепост.

- Медиите на Пеевски ще залеят с мръсотия проверяващите от „ Шпигел “, ще пишат, че са платени, заблудени и подучени от Божков, Василев, президента Радев, Кремъл, Сорос и кой ли още не.

- Ще замесят, несъмнено и митингите - ах тези гадове.

Целта е Борисов да блесне в бяло: Спасителят, който ни избавил от бежанския поток.

Има обаче и различен вид.

- Брюксел ще упорства казусът да се проверява, тъй като фрапантно са погазени интернационалните конвенции за правата на индивида и доста други документи.

- Ще се появят други доказателства, които уличават българските управляващи в покупко-продажби с Анкара. Нечисти покупко-продажби.

- Ще научим, че Борисов и Цацаров са договаряли против услугите за Анкара, Ердоган да смекчи отношението си към Ахмед Доган и Делян Пеевски, на които е неразрешено да стъпват в Турция. Със сигурност са уговаряли прекъсването на следствието на контрабандата на цигари от „ Булгартабак “, в която попада Пеевски, както и във финансирането на терористични организации. Срещу такава „ услуга “ сигурно са осъществени много уронващи името на България неща…

- Ще научим за сходни токсични покупко-продажби с Москва, Абу Даби, Вашингтон, Берлин, Скопие, Брюксел… Борисов и тях ще показа като върховен пилотаж в дипломацията, само че този номер пъклен се изтърка.

Очевидно опитът на Доган да предава значими секрети на турското посолство в София се продължава драговолно от днешните стълбове във властта. Затова не е чудно, че Борисов не реагира на изцепките на Ердоган, че Кърджали е в сърцето му като турска територия, на министри, че половин България принадлежи на Турция…

Сега си представете:

- Какво се случва, когато от американското/руското посолство звъннат на приятеля на Тръмп/Путин в държавното управление?

- Какво ще се случи в Турция, в случай че българският дипломат привика премиера, основния прокурор и шефовете на разузнаването и им сложи задания? Немислимо? Прави сте.

- Каква щеше да е реакцията на Борисов, ГЕРБ и Гешев в случай че имаше минимален намек, че Румен Радев е приказвал с непознат дипломат, без това да е оповестено обществено?

Извършено е нещо непознато в новата българска история, което унижава страната ни и всички българи. Върхът на властта работи като задействана шпионска клетка на турското разузнаване! И Роуън Аткинсън не може да роди подобен сюжет...

И нещо супер значимо. Журналистът Димитър Ганев, взел участие в раследването на " Шпигел ", призна по бТВ: Няма да разкрия всичко от грамите на турското посолство, с цел да запазя достолепието на някои хора и да не бъдат застрашени други. Този човек има морал и обича България. Хероите от абсурда нямат морал и са подготвени да застрашат всеки, поради персоналните си ползи.

Те обаче ще заплащат за измените, както ѝ да ги назовават между тях. Колкото ѝ да се вършат, че не схващат негативните реакции, а Гешев да се прави на заплеснат.

Идете си, бе, хора. Просто се махнете.

Огнян Стефанов

П.П. Възползвам се от коментара на четец, с цел да стане още по-ясно: Чл. 104 от Наказателен кодекс - " Който се сложи в услуга на непозната страна или на непозната организация, с цел да ѝ служи като разузнавач..., се санкционира с отнемане от независимост от 5 до 15 година " И още: член 103 от Наказателен кодекс - " Който, изпълнявайки държавна работа или предписание пред непознато държавно управление или интернационална организация съзнателно ги води във щета на републиката, се санкционира с отнемане от независимост от 10 до 15 година, както и с отнемане от права по член 37, алинея 1, т. 6 и 9 ". Дано някой правист подскаже на Гешев защо става дума.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР