ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Кой и защо нападна и преби оперен певец в София

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Тежък престъпен случай в столичния квартал „ Белите брези” мощно разбуни духовете в обществените мрежи в края на лятото. 51-годишният някогашен оперен артист в Софийската опера - Димитър Русев загуби зрението си и ослепя изцяло, откакто беше свиреп пребит малко след среднощ на 8 август пред блока в който живее, до момента в който пеел химна и рецитирал Ботев.

През идващите дни медиите отразиха случая, излъчиха описа на потърпевшия и неговите родственици. Извършителят на зверския побой обаче остана незнаен. Кой е той и за какво извърши това безчовечие – следствие на Васил Иванов за " Нова телевизия ".

Димитър Русев е ученик на Френската гимназия. След това учи философия и оперно пеене. Години наред е в състава на Софийската опера и оперетата. Животът му не е елементарен. В казармата отключва психологично разстройство. Преди 3 години, до момента в който се разхожда, е пребит в градинка кв. „ Княжево” от нападателни наркомани, известни на полицията. От побоя губи изцяло зрението на едното си око. Изпада в меланхолия, губи съня си, само пеенето го успокоява. Около 1 през нощта на 8 август не може да заспи и излиза пред блока. Изпява химна, рецитира Ботев. Ненадейно, без всякакво предизвестие, против него изскача висок здрав мъж, който без да продума и дума му нанася мощни юмручни удари в лицето. Един от тях безусловно прави здравото му око, това с което вижда, на безформеност. Опитите на светилата в офталмологията да го излекуват са безнадеждни.

Така Димитър остава изцяло кьорав. По подигравка на ориста, родителите му са очни лекари. Баща му е оказал помощ на хиляди хора да прогледнат, само че за сина си не може да направи нищо.

Във съдбовната нощ Димитър пробва да избяга. Повален е на земята и безмилостно ритан още минута-две.

След като по балконите стартират да излизат хора, чули виковете за помощ, нападателят си потегля и остава незнаен. Когато седмица по-късно казусът разбунва духовете в обществените мрежи и по-късно медиите всеобщо го отразяват, биячът продължава да е незнаен, въпреки случилото се да е на метри от охранителна камера и въпреки очевидец на багра да го е разпознал.

Тодор Симеонов е домоуправителят на входа на отсрещната кооперация. Вход, намиращ се на 10 метра от мястото на побоя. Домоуправителят е на балкона, когато биячът излиза от неговия вход, отива към Димитър и го стартира да го бие. Веднага го разпознава - живеещият във входа от 10 години Велизар Маринов.

Екип на NOVA направи информация. Оказа се, че разпознатият от домоуправителя като бияч на Димитър – Велизар Маринов, е прочут на полицията. Има и присъда от 2010 година за побой и нанасяне на междинна телесна щета. Домоуправителят показа, че преди време самичък е бил пострадал от юмруците на Маринов единствено тъй като е сложил записка на таблото, че не е плащал входни такси за 60 месеца.

Две седмици след зверския побой над Димитър и откакто в обществени мрежи и медии се подвигна звук, от полицията се активизираха. Взеха записа от охранителната камера на мястото на побоя, разпитаха очевидците, включително и домоуправителя, организираха и други полицейски мероприятия. След това Велизар Маринов бе задържан. Срещу него бяха събрани задоволително доказателства и му беше повдигнато обвиняване за нанасяне на тежка телесна щета, за което наказването е от 3 до 10 години затвор. Съдът пък му наложи мярка „ домакински арест”. По негово искане изтърпява домашния си арест в апартамент в различен квартал.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР