ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата ...

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

Депутат от Продължаваме промяната, изгонена от „Антикорупционния фонд“ заради нарушение на финансовата дисциплина

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Промяната стартира, ще се връщаме в 90-те ли?

Депутат от Природен парк " Природен парк " Мирослава Петрова - изгонена от „ Антикорупционния фонд “ поради нарушаване на финансовата дисциплинираност.

Един от главните спонсори на Природен парк " Природен парк " от Стара Загора и спряган за енергиен министър - Дечо Колев, минал през Национална движение „Симеон Втори" и ГЕРБ. Името му, както и това на сина му, са забъркани в скандални покупко-продажби през годините в региона на енергетиката. Синът на Дечко Колев – Иван Колев, беше народен представител от ГЕРБ. " Бащата Дечко Колев бе един от най-щедрите спонсори, постлали пътя за първото идване на власт на ГЕРБ ", пишат медии.

Примерите за поДмяната занапред ще набъбват. Р. Овч. и Емилия Масларова надалеч не са " черешката на тортата " от преговорния Мол.

Цитат от медийна обява:

" Двамата Колеви – татко и наследник, изскачат и в различен енергиен корупционен скандал, оголен през 2016 година от проверяващия уебсайт „ Биволъ “. Тогава Иван Колев към този момент не е настоящ народен представител, само че пък очевидно е запазил въздействието си в енергийния бранш и съумява да се облагодетелства с 500 милиона лв. от доставка на въглища за ЧЕЗ. Това излиза наяве от договорите, които бяха заличени от уеб страницата на Агенцията за публични поръчки, само че разкрити от „ Биволъ “.

Става дума за неоткриваеми общо 625 контракта на внушителната стойност от 1 140 363 214,88 лева Според „ Биволъ “ съвсем 40% от тази сума или 478 463 533,19 лева от всички контракти се падат на неработещата Топлоелектрическа централа Варна, която е благосъстоятелност на електроразпределителното сдружение ЧЕЗ. Това са няколко огромни контракта за доставки на въглища, които са подписани с две компании.

Контрактите са следните: 925 000 EUR за „ ЕВРОКВЕСТ ЕНЕРДЖИ “ ООД; 1 900 000 EUR за “ЕВРОКВЕСТ ЕНЕРДЖИ “ ООД; 34 212 500 EUR за “ЕВРОКВЕСТ ЕНЕРДЖИ “ ООД; 54 948 000 EUR за “ЕВРОКВЕСТ ЕНЕРДЖИ “ ООД; 46 512 000 EUR за „ БУЛМИНЕРАЛ “ ООД; 104 500 000 EUR за „ БУЛМИНЕРАЛ “ ООД. Общата стойност на изброените контракти е 245 822 500 млн. евро, а зад изброените компании стои името на Дечко Колев.

Името на сина Иван пък се свързва с построяването на петзвездния хотел “Стара Загора” и модерната болница „ Тракия “. Преди да стане народен представител, той е бил в управлението на редица компании от бащиния холдинг. Бил е член на съвета на шефовете на “Енергоремонт – Гълъбово” АД, “Металик” АД и “Чугунолеене – Първомай”, шеф на “Комерсиал” ЕООД, “Ида Метан” ЕООД, “Ида Транс” ЕООД.

Всички изброени контракти за доставка на въглища за Топлоелектрическа централа Варна са били подписани в срока 2010-2011 година, когато член на надзорния съвет на „ ЧЕЗ България “ ЕАД беше Димитър Стефанов – Митко Каратиста, доближен до ГЕРБ и представител на компании на Румен Николов – Пашата “, прецизира още „ Биволъ “.

Източник: fakti.bg
PromoMall.bg