ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

За 155 000 лв. са продадени 4 сгради и 43 дка от любимо ловно стопанство на Бойко Борисов

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Четири здания в обичаната “тайна бърлога “ на експремиера Бойко Борисов - ловното стопанство ”Паламара” в Шумен и земите към постройките - към 43 дка с инфраструктура, са продадени за 155 000 лева без Данък добавена стойност. Това съобщи на брифинг в Главна дирекция ”Национална полиция” основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.
В началото на ноември съпредседателят на „ Зелено придвижване “ Владислав Панев разгласи, че територията на ловното стопанство е с стеснен достъп. Тогава той заяви:

" Новият началник на " Паламара " Гюнай Кадиров, " който отвори обичаната резиденция на Бойко Борисов за простосмъртни, към този момент е уволнен. Според информация от Шуменско му е подреден компромат от компаниите на локалния феодал Бейзат Яхя, тъй че приятелят на Бойко Борисов още веднъж управлява стопанството ".

" В околните години едни четири здания в него, които са общо на 530 кв. м, дружно с прилежащите към тях близо 43 дка със съответната инфраструктура са продадени за 155 000 лева без Данък добавена стойност. Това е взето като решение със заповед на министъра на земеделието, храните и горите към 2017 година ", изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

По думите му е открита процедура по търг, като първичната цена е била 154 910 лева Явил се е един претендент, който е дал 90 лева над първичната цена и за 155 000 лева е спечелил търга.

" Лицето е подставена компания. При осъществена инспекция на подставеното лице се открива, че даже няма ключове за огромна част от постройките. Година откакто този парцел става частен, се построява веднъж, за който се дават към 780 000 лева без Данък добавена стойност. Изграждат се и порти и паркинг там. Изграждат се едни огромни врати, които да бъдат заключвани, когато там има значими посетители. Така се попречва прекосяването на хората, които живеят сред селата Венец и Осеновец ", съобщи той.
Тодоров сподели още, че е бил изработен опит да бъде сплашван шефът на ОДМВР там.

През септември още веднъж Панев разгласява извънредно видео от " Паламара " - мястото, където са се разпределяли порциите в страната.

" Разказваха ни за покупко-продажби, оргии, монопол, феодализъм. Забранен достъп за външни лица в продължение на десетилетие. Домакини са Бейзат Яхя - феодалът на Бойко Борисов за Шуменска област, индивидът който му превеждаше на срещата с Ердоган преди месеци, а синът му е народен представител от ГЕРБ. Както и Валентин Златев, чиято компания има подписан контракт за взаимно прилагане с държавно ловно стопанство „ Паламара “. Видяхме разредени гори и първокласна конюнктура, надалеч от хорските очи и уши. За да не се пречи на комфорта на властта ", написа тогава той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР