ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Ивайла Бакалова записала тайно Яне Янев заради ареста на приятеля ѝ

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Лидерът на партия РЗС Яне Янев излезе от секрети записи по следствие на Антикорупционния фонд (АКФ). „ Трейлър “ от него бе пуснат преди броени дни в YouTube-канала на АКФ.

Единият от гласовете припомня на този на Янев, който бе консултант по сигурността на Бойко Борисов по време на втория му кабинет.

Председателят на РЗС реагира във фейсбук:

Пожелавам на сътрудниците от Антикорупционен фонд да покажат на всички нас, българите, а и на финансиращите идеята им американски сътрудници, по какъв начин с нов морал, безупречна журналистическа нравственос и по законов път се води битка с корупцията. Не имам вяра някой да желае да гаси огън с огън, или нелегално подслушване с противоконституционни записи. Ако те не зададат звук, показвайки на всички нас българите, този нов морал и почитание към законите - то #кой ли ще го направи?”

Така на процедура Яне Янев даде да се разбере, че в действителност става въпрос за неговия глас.

Казусът по следствието на АКФ пък е обвързван с предприемача Веселин Денков, който бе държан под стража към девет месеца.

Записите, наподобява, са правени от някогашната „ Мис България “ Ивайла Бакалова, с която Денков живее сега.

От тях се чува по какъв начин се желаят пари за освобождението на предприемача от ареста.

Яне Янев пък споделя: „ И това нещо във връзка с вашия човек - дали е в оня лист за бърз надзор “ (...) На Влади Горанов му беше казано да направи три модела... и бяха направени три матрици. Когато има чиста облага над 1 милион лв., към този момент влизаш под прожектора. Когато имаш оборот над 10 милиона също си... “, разяснява още екссъветникът на Бойко Борисов, очевидно визирайки някогашния финансов министър Владислав Горанов.

Яне Янев е записан да споделя още, само че с изключително спокоен звук: „ Откакто банкрутира КТБ, бяха направени системи за снимане в трезорите, освен на банките. На частните трезори! (...) И те следят. “

Янев, наподобява, приказва и за шефа на Апелативния профилиран углавен съд Георги Ушев – в този съд се гледат дефинитивно ограниченията за неотклонение на Веселин Денков.

В диалога очевидно се визират и основният прокурор Иван Гешев, както и експремиерът Бойко Борисов.

„ На Жоро Ушев се е обаждал два пъти Гешев. Единия път Жоро е питал Гешев какво да прави, а втория път самият Гешев се е обаждал и е споделил „ до дупка “. Това няма по какъв начин да стане без Борисов “, изяснява още скрито записаният Яне Янев.

Цялото следствие на АКФ пък се чака да излезе в околните дни.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР