ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Съпругът на Борислава Йовчева: Детето ѝ не е от мен, бракът беше грешка!

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Борислава Йовчева, обитателката на прословутата “къща в Барселона”, се е сдобила с нов брачен партньор. Това е Йордан Христов – фабрикант и хотелиер, доближен с Иван Саздов и в предишното сътрудник по тенис на Бойко Борисов. В диалог с кореспонденти той описа любопитни неща, написа журналистът Стоян Тончев в " Либерта ".

Христов загатва, че следствието в Испания към къщата и бизнеса на Йовчева било прекъснато. Счита, че бракът му с някогашната манекенка бил неточност. На въпрос за връзки с Бойко Борисов сподели, че от познанството си с Борисов имал единствено кахъри, а детето на Йовчева не било негово. В същото време Христов отхвърли да е вложил пари в стилния бизнес на Йовчева в Барселона. Така въпросът кой точно стои зад офшорката, наляла милиони в първокласния бутик на Ermanno Scervino, ръководен от Йовчева, остава провесен.

Йордан Христов попадна във фокуса на медийното внимание тъй като съставлява офшорката Palms Enterprises. Тя е вложила 2,3 милиона евро в първокласен бутик в Барселона, ръководен от Йовчева. Този факт стана прочут от следствието на испанската медия, което бе оповестено в края на м.февруари 2020. Материалът се базира на полицейска разработка в Каталуния, формирана по от 2019 година Сдружението се обърна към испанските управляващи откакто станаха обществени документите, че Йовчева населява първокласна къща в Барселона за близо 3 милиона евро, купена от предприемача Александър Чаушев, прочут като “дясна ръка” на някогашния началник на “Лукойл” Валентин Златев. Чаушев в този момент работи в “Софарма” на Огнян Донев.

Подозренията са, че Йовчева, някогашна “Мис Бикини”, има сантиментална връзка с премиера Бойко Борисов, както и дете от него, а той се е погрижил да я обезпечи с първокласен живот в каталунската столица. През март 2019 година, сдружението сезира и каталунската полиция MOSSOS d’Escadra със същия сигнал. БОЕЦ внесе сигнал и в КПКОНПИ, а евродепутатката Елена Йончева подаде сигнал за същите изказвания в прокуратурата през май 2019 година

Христов съставлява офшорката Palms Enterprises, която е вложила 2,2 млн. евро в първокласен бутик в Барселона, ръководен от Борислава Йовчева

Според разкритията на “Ел Периодико”, испанските управляващи са обърнали внимание на сигналите и са образували следствие за пране на пари. В изявленията категорично е представено и името на Йордан Христов. Говорител на испанската полиция удостовери пред няколко български медии, че такова следствие има и то в действителност е за пране на пари, само че отхвърли детайлности поради следствената загадка.

Тончев напомня, че от записите #ЯневаГейт се появи информацията за жена, с която Бойко Борисов има връзка и към която е бил извънредно добър. Съдия Янева споделя, че Борисов и купил къща в Барселона. В хода на няколко следствия стана ясно, че тази жена е Борислава Йовчева. За нея се твърди, че тя е майка на дете, заченато от Борисов.

Йовчева е от непретенциозно семейство от пограничното село Кулата, само че е живяла и учила в Сандански. През 2006 година името ѝ се появява в светската хроника като манекенка, спечелила купата “Мис Бикини” на конкурс за хубост. Нейният татко Георги Йовчев е работил като водопроводчик. През 2008 той тегли ипотечен заем за покупка на апартамент в София. Три години по-късно Йовчеви са сполетяни от разцвет съвсем като от приказката за Пепеляшка, когато магьосница трансформира тиква в колесница и я води на бал.

През 2011 година футболистът Станко Йовчев – брат на Борислава, напуща незнайния гръцки тим Пентиои Катерини и става централен нападател в ЦСКА с название “Машината”. Там той не демонстрира особени заложби и на идващия сезон минава в Локомотив Пловдив. През ноември 2013 излиза да играе против “шурея си” Бойко Борисов, написа тогава в спортната хроника от града под тепетата. Спортният публицист Владимир Зарков свидетелства по какъв начин Борисов наредил да не ритат доста Станков, че щял да му става шурей. След мача кортежът на Борисов се изнесъл към Сандански, прибавя той.



Междувременно заемът на фамилията е изплатен предварително и то се нанася в къща за три милиона евро в Барселона. През 2015 година Борислава Йовчева става шеф на първокласен бутик на най-централно място в каталунската столица. В него са вложени над два милиона евро.

Именно произходът на тези средства е повода в Испания да бъде формирано следствие за пране на пари.

След експлоадирането на абсурда Борисов съобщи няколко пъти, че няма къща в Барселона, което прочее никой не твърди. Той обаче се измъкна от отговор на въпроса дали познава Йовчева.

Цели шест месеца никой не попита Борисов дали той е бащата на детето на Йовчева, което съгласно испанските проверяващи няма формален втори родител. Вчера /12 септември 2020/ от журналистката на Биволъ Вилдан Байрямова. Борисов отхвърли и очевидно раздразнителен приключи брифинга за медиите.

Публикацията в “Ел Периодико” е датирана от 21 февруари 2020. Пет дни преди този момент, на 16 февруари 2020 година, Борислава Йовчева и Йордан Христов стават публично съпрузи. В мненията си за абсурда министър председателят Борисов сподели, че е бил предизвестен най-малко седмица преди обявата и е очаквал тя да излезе. Точно в този времеви диапазон Йовчева и 38 години по-възрастния от нея Христов подписват брак в режим на разграничена имуществена общественост. Този факт ускорява съмненията, че съпружеските връзки сред двамата са фиктивни и за да се отвлече вниманието на обществото и на проверяващите от ролята на Борисов в барселонската спекулация. Но каквито и да са имуществените връзки, финансовите благоприятни условия на Христов са огромни. Новата му брачна половинка Борислава Йовчева може да води разточителен метод на живот за доста години напред, без да дава пояснения за произхода на парите.

Стоян Тончев и Димитър Стоянов от " Биволъ " съумяват да открие Йордан Христов в Приморско, където той има хотели. Срещата е била на обществено място – на улицата и паркинга пред неговия хотел. Той не скрива, че не се радва на срещата си с публицисти. След като го пита разследван ли е за пране на пари в Испания, той се пробва да отнеме от ръцете на репортера телефона, с който са документира среща. Когато вижда, че на паркинга има и оператор, който снима протичащото се от страни, той го наскърбява и му не разрешава да го снима. После сграбчва пластмасов паркинг конус, с цел да се разправи с него, само че се оказва, че той е завързан с верига за оградата на паркинга и до физически конфликт не се стига, написа още " Либерта ".

След първичния афект, провокиран от срещата с екипа на медията, Христов смекчава тона и даже кани журналиста на кафе в хотела му. Покана, която Тончев отклонява. Христов самичък признава, че първичната му реакция е била неуместна. В последвалия час и половина диалог Христов споделя забавни неща.

Причината Йордан Христов да е обект на интерес от страна на каталунската полиция е във обстоятелството, че той е представител на кипърската офшорка Palms Enterprises, вложила парите в магазина. Христов се оказва добре осведомен за хода на следствието. Той е безапелационен, че въпросът с къщата в Барселона е затворен от испанската прокуратура.

“Цялата история там е завършила! И персонално е дал испанския… аз не съм там, само че всички други са навън, персонално основния (вероятно прокурор), който вкара…”

Ако това е по този начин, казусът е преустановен след началото на юни, когато, че испанската полиция още води следствие.

“Разследването не е завършило, има доста данни, които продължаваме да проверяваме . С нормалните контакти и регламентирани канали. Не можем да дадем повече детайлности, защото става въпрос за класифицирана информация.” – споделя тогава пред сътрудник на в. " Сега " представител на каталунската полиция.

В България също беше формирано следствие след изявленията на “Ел Периодико”, което беше прекъснато на 12 май без да са известни претекстовете на държавното обвиняване.

От сдружението БОЕЦ, което първо подаде сигнал до испанската прокуратура споделиха, че не са получавали информация, че следствието в Испания е прекъснато.

Йордан Христов дефинира брака си с Борислава Йовчева, като резултат от неточност. Той не пожела да развие мисълта си какво тъкмо е естеството на грешката: от персонален, стопански или политически темперамент.

Той също по този начин отхвърли да отговори дали бракът му с Борислава Йовчева е мним, дали е подписан под насила и дали е подписан, с цел да послужи като оправдание на Бойко Борисов по следствието за пране на пари в Испания, откакто министър председателят по свои канали е научил за идната обява и е очаквал обществения скандал.

Бизнесменът отхвърля и да отговори къде се намира брачната половинка му.

“За брак, за такива работи и коя съм ***нал, апелирам ти се, не ме питай. Това са персонални неща”, споделя той.

Христов сподели също, че не поддържа връзка с Бойко Борисов от 20 години, а познанството му с него му е докарало единствено кахъри.

“Това, че преди време съм играл тенис с него единствено ми вреди… Ти искаш непременно да ти кажа, абе Бойко Борисов, той ми е пръв другар и аз съм такова… ми всеки прави неточности да речем! Ти не правиш ли неточности? Някоя младоженка не си ли ***нал? И по-късно да ти иде… да не те е хванал гняв?… От Бойко Борисов, от него единствено кахъри съм имал, знаеш ли какъв брой ме интересува?

Важен подробност, упоменат от Христов е, че детето на брачната половинка му Борислава Йовчева не е от него. Но не показа от кого е

“Не е мое детето то е преди мене. Това са персонални работи, само че за бизнес мога да приказвам ", добавя Христов.

Източник: " Либерта "


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР