fakti.bgТова сочат данните на НСИ. Едва 20% от българите са

...
fakti.bgТова сочат данните на НСИ. Едва 20% от българите са
Коментари Харесай

47% от българите не са прочели нито една книга през последната година

fakti.bg

Това сочат данните на Национален статистически институт. Едва 20% от българите са прочели над 10 книги за година. Причините са разнообразни. Понякога чисто стопански. За да помогне на повече хора да имат достъп до литература, депутатът от ГЕРБ Мария Илиева, със съидейници, сътвори читални навън в „ Младост “. Засега може да ги намерите на две места - в градинката против постройката на районната администрация в " Младост " 3 и в парк " 100 години София " в " Младост " 2.Читалните съставляват къщички за книги и са безвъзмездна опция за жителите и гостите на “Младост ” свободно да взимат, четат и връщат разнообразни книги. В тях могат да се намерят заглавия, посочени от книжарниците за най-популярни измежду читателите. Например „ Физика на тъгата “ на Георги Господинов, обичаната книга на българите – „ Под игото “ на Иван Вазов, творбите на шведското знамение – Фредерик Бакман и даже невероятните истории на Пипи Дългото чорапче и Питър Пан.Голяма част от книгите са дарени от Мария Илиева, само че към този момент се трансформира в традиция хората от региона да споделят обичаните си заглавия със съкварталците си. Произведенията на Йордан Йовков са едно от най-приятните четива за всички възрасти, съгласно Мария Илиева.Депутатът има съществено отношение към тематиката за образованието освен, тъй като е един от главните цели в ръководството на страната, само че и тъй като има вяра във значимостта му и персонално се включва в организирането на доста начинания за деца и възпитаници.

„ Вярвам, че отрицателната наклонност, регистрирана от Национален статистически институт, може да бъде изменена. Затова, дружно със съидейници, реализирахме концепцията за наличните читални. Щастлива съм да видя, че те се употребяват от хора от всички възрасти. Планирам да организираме и обществени четения, с цел да преда

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР