fakti.bgПрез зимата, поради студовете, задачата на акумулатора да осигури необходимото

...
fakti.bgПрез зимата, поради студовете, задачата на акумулатора да осигури необходимото
Коментари Харесай

Как влияе моторното масло на стар акумулатор през зимата

fakti.bg

През зимата, заради студовете, задачата на акумулатора да обезпечи нужното зареждане за стартера става много по-сложна. От една страна, ниската температура понижава потенциала на самата батерия, а от друга, отново поради студа, маслото в мотора се сгъстява, като по този метод се усилват и напъните на стартера.

За полумъртва или остаряла батерия битката с двата фактора по едно и също време може да приключи с цялостно крушение. За да улесните дилемите, изправени пред батерията, можете да изберете няколко метода. Първо и най-логично - да промените акумулатора с нов. Можете и да го заредите, само че можете обаче да прибегнете и до " по-тънко " масло.

За да се понижи силата на противодействие на моторното масло, би трябвало да се употребява такова, по-малко податливо на втвърдяване от студа. Това са изцяло синтетични мазила с показател на вискозитет 0W-30, 0W-40.

Препоръчително е такива масла да се поставят на коли, които би трябвало да палят в студове до -40 ° C. Това събитие доста улеснява задачата на батерията, като ви разрешава да употребявате и по-стар батерия.

 

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР